Van 19 tot 28 juli is het weer zover: Gent beleeft 10 dagen vol cultuur, muziek en ambiance. Met de Feesttrein sta je zo in het feestgedruis en kom je terug goed thuis. Waarom de Gentse Feesten zo wijs zijn? Omdat dan de zomer pas écht begint...

De Gentse Fieste zijn wa de max, maat! Veel plezier!

Straattheaterfestival Miramiro

Overdag is het Coyendanspark the place to be voor al wie van circuskunsten en straattheater houdt. Miramiro is een vaste waarde op de Gentse Feesten en blaast dit jaar maar liefst 25 kaarsjes uit! Laat je betoveren door de artiesten, hun creaties, kunsten en verrassingen. Het diverse publiek dat dit theaterfestival trekt, zorgt mee voor de unieke beleving. Het park ligt aan de Visserij, waar trouwens het steeds een goed idee is om even te gaan wandelen langs het water!

Kom tot rust op het Luisterplein

Het François Laurentplein, beter gekend als het Luisterplein, staat jaar na jaar garant voor een fijne sfeer en de betere Nederlandstalige muziek. Het plein ligt aan de rand van de feestzone en viert dit jaar z’n 10e verjaardag. Er zijn vele zitplaatsen, er is bediening aan tafel, een groene aankleding en rustige muziek. Kortom, gezelligheid troef! Bovendien start dagelijks de programmatie al met jazz of klassieke aperitiefconcerten om 11 uur.

Dans de benen los in het Baudelopark

In het Baudelopark kunnen jong en oud de hele namiddag lang dansinitiaties volgen. Van salsa en Afrikaanse dans tot Lindy Hop of flamenco, je proeft er van alles! En als dat nog niet genoeg is, krijg je er enkele boombals bovenop. ’s Avonds komen verschillende bands de sfeer In de Spiegeltent, in het begin van het park, kan je gaan kijken naar Jonge Wolven. Dat is een muzikale wedstrijd om jonge bands de kans te geven bekendheid te verwerven in Vlaanderen, Wallonië en Zeeland.

Verborgen plekjes in het feestgedruis

De Gentse Feesten hoeven niet altijd luid en druk te zijn. Er zijn genoeg plekjes in de stad waar je even je batterijen rustig kan opladen.
  • Parking Petanque: 11 dagen lang aperitieven en petanquen op het binnenplein van het Sint-Baafshuis.
  • Café Miry: verborgen wijnbar op het terras van het Conservatorium
  • Design Museum Gent: ligstoelen en bio-drankjes in de binnentuin van het museum

De Kouter met de beste line-up

Traditiegetrouw trekt Boomtown, het alternatieve vijfdaagse festival binnen de Gentse Feesten, een mix van grote namen en jong talent aan. De vaste waarde binnen de Gentse Feesten heeft ook dit jaar een line-up om je vingers van af te likken. Bands uit binnen- en buitenland maken er dit jaar gegarandeerd opnieuw een feest van op de gezellige Kouter! Op het plein zijn de optredens gratis. Voor concerten in de Opera moet je betalen.

Ga lokaal shoppen in Oudburg

… bij Departement Gent! De lokale handmade shop staat vol mooie handgemaakte spullen en hebbedingetjes van ontwerpers rondom Gent. De creatievelingen houden zelf de winkel open, dus je kan meteen kennis maken met het brein achter je favoriete item. De winkel is doorlopend open tijdens de Gentse Feesten. Als je dan toch in Oudburg bent, wandel even rond en kom tot rust in het gezellige straatje. Kleurrijke terrasjes en heerlijke restaurantjes nodigen je uit om het feestgedruis even te pauzeren.

De leukste afsluiter

Nog niet moe? Haast je dan naar de Vlasmarkt! Hier feest je tot de zon opkomt met honderden lotgenoten die nog geen afscheid willen nemen van een dag vol muziek op de Gentse Feesten… 

*Discount only applies to the part of the Standard fare over and above the fixed amount per trip of € 1.1400 in 2nd class and of € 1.4820 (for distances up to and including 36 km), € 1.5960 (from 37 km to 51 km included) or € 1.7556 (from 52 km) in 1st class. The minimum price per single journey is nevertheless € 2.40 in 2nd class and € 3.10 in 1st class. The maximum chargeable distance is 150 km per single journey.