Te laat, de biedingsperiode voor dit goed is afgelopen. Ontdek ons huidig aanbod.

Projectoproep om de lokettenzaal van het historische station in te vullen

NMBS wil het commerciële potentieel van het historische stationsgebouw verder uitbouwen.

 

Via deze RFI* (request for information) zoeken we geïnteresseerde bedrijven en concepten die van de historische lokettenzaal een bruisende plaats willen maken. We staan open voor alle soorten van activiteiten: van food & beverage tot creatieve ateliers. Geïnteresseerden kunnen hun projectvoorstellen indienen tot en met 12 april 2022.

Bezoekdagen op afspraak: 26/01/2022 - 16/02/2022 - 08/03/2022 - 30/03/2022

Met gemiddeld 458 078 treinreizigers per week (tellingen 2020), is Antwerpen-Centraal het vijfde drukste station in België. Het bevindt zich in het centrum van de stad met een directe link naar de winkelstraten. Door de nabijheid van verschillende grote autoparkings, busterminals, fietsenstallingen en taxi’s scoort het station zeer hoog wat betreft intermodaliteit. Het station van Antwerpen-Centraal bevindt zich ook in een wijk in volle ontwikkeling dankzij de komst van het Elisabeth congrescentrum en het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media. Vanwege zijn eclectische architectuur staat deze spoorkathedraal bovenaan de bucketlist van elke toerist in Antwerpen. Het station geniet hierdoor van een continue stroom aan passanten.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met de dossierbeheerder.

 

*Deze RFI is een uitnodiging om ideeën in te dienen. Dit zal NMBS toelaten om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe zij de officiële marktbevraging kan organiseren met toepasselijke regelgeving. Van de geïnteresseerden wordt op dit ogenblik dus geen offerte gevraagd. Een projectidee is evenmin bindend, noch is het een voorafname op de toekomstplannen van NMBS of de offerte van eventuele inschrijvers in een later stadium. Alle projectideeën zullen door NMBS worden bestudeerd. Het staat NMBS vrij om al dan niet met de resultaten van deze marktverkenning rekening te houden. Ondernemingen die niet deelnemen aan de marktverkenning zullen hiervan geen nadeel ondervinden en zullen aan een eventuele  latere marktbevraging kunnen deelnemen.

Nuttige informatie

Station:

  • Antwerpen-Centraal
  • 458 078 reizigers per week (tellingen 2020)

Beschikbare ruimtes:

  • Gelijkvloers: 221,3 m²
  • 1ste verdieping: 111,86 m²
  • Berging: 51,66 m²
  • Download hieronder de PDF 'request for information' voor een detailoverzicht van de lokalen.
Een project indienen

Gewenst concept:

We staan open voor alle soorten van activiteiten: van food & beverage tot creatieve ateliers. Alle voorstellen zullen worden bestudeerd en de ruimtes zullen vervolgens via een marktconsultatie worden toegewezen.

Uiterste datum voor de indiening van projecten:

12/04/2022

Neem contact op

Yannick Hammel
Retail Development Vlaanderen
[email protected]
0494 19 31 74

Advertentie delen

 Delen via Facebook   Delen via LinkedIn   Delen via email   Delen via Twitter

Homepage immo

Terug naar lijst