Te laat, de biedingsperiode voor dit goed is afgelopen. Ontdek hier ons actueel aanbod.

Exploitatie van een concept "food & beverage"

Via deze marktconsultatie zoekt NMBS een kandidaat-concessiehouder voor de exploitatie van een concept "food & beverage" voor reizigers en lokaal clienteel in het station van Antwerpen-Berchem.

Met gemiddeld 206 228 treinreizigers per week (tellingen 2019) is Antwerpen-Berchem een belangrijk knooppunt in het Belgische spoornet. Bijna elke trein die in Antwerpen toekomt, stopt eerst in dit station.

Het voorplein en stationsgevel kregen samen met de bouw van de Noord-Zuid verbinding een grondige opfrissing. Zo is het stationsplein een cruciaal intermodaal kruispunt geworden van de stad door de vele bus en tramlijnen die er een halte hebben.

Het station is direct verbonden met de fietsostrade richting Mechelen-Brussel. Dit nieuwgebouwde fietspad gaat in een boog langs de Singel ter hoogte van de sporen en sluit rechtstreeks aan op de fietsenstalling aan het station. Elke werkdag steken meer dan 5000 fietsers het kruispunt van de Antwerpse Singel en de Posthofbrug over.

Dankzij het gloednieuwe kantorencomplex naast het station, Post X, waar vroeger het oude sorteercentrum van de Post was, bruist het van bedrijvigheid in de buurt. Deze businesshub telt +- 75.000 m² kantooroppervlakte en kent enkele gekende huurders waaronder Bol.com en Coolblue. Post X heeft een rechtstreekse verbinding met het station dankzij een nieuwe wandelbrug over de Singel.

Een begeleid bezoek aan de ruimte is mogelijk om het potentieel ervan te kunnen evalueren.
Gelieve uw afspraak in te plannen via yannick.hammel@nmbs.be of +32 490 13 56 22

Station

Station Antwerpen-Berchem

Activiteit

Food & beverage

Aantal reizigers
206 228 reizigers per week (tellingen 2019)
Oppervlakte

78,21 m²

Uiterste datum voor biedingen

tot en met 01/03/2021

Contract
  • Duur:  8 jaar 
  • Startdatum: 01/08/2021

Contact opnemen

Yannick Hammel
Retail development Vlaanderen
yannick.hammel@nmbs.be
0490 13 56 22