Te laat, de biedingsperiode voor dit goed is afgelopen. Ontdek ons huidig aanbod.

Request for information: beschikbare ruimte in het station van Brussel-Luxemburg

Het station Brussel-Luxemburg is ideaal gelegen in het hart van de Europese wijk, in een levendige wijk, dicht bij verschillende activiteiten. Naast het Europees Parlement zijn er veel kantoren rond het station, maar ook scholen, restaurants en bars (Luxemburgplein), musea (Natuurwetenschappen, Wiertz, enz.), sporthallen en parken (Léopoldpark, Koninklijk Park). Het stadscentrum ligt op slechts 10 minuten, veel mensen passeren dus het station; werknemers, jongeren en toeristen.

Via deze oproep zoeken we geïnteresseerde verenigingen en/of handelaars die van het station een plaats vol leven willen maken. 

We nodigen u uit om uw ideeën voor projecten en voor de bezetting van de beschikbare ruimtes in het station kenbaar te maken*. We staan open voor alle soorten van activiteiten: van horecazaken, kantoren tot creatieve ateliers. Hoe sterker de voorgestelde activiteit inspeelt op de behoeften van de treinreiziger en ook de buurt kan verbinden, hoe meer kansen we het projectidee geven. 

Bezoeken aan de ruimte zijn mogelijk om een idee te kunnen vormen van het potentieel.
Voor meer informatie of om een bezoek te plannen, neem contact op met de dossierbeheerder.

* Deze RFI is een uitnodiging om ideeën in te dienen. Dit zal NMBS toelaten om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe zij de officiële marktbevraging kan organiseren met toepasselijke regelgeving. Van de geïnteresseerden wordt op dit ogenblik dus geen offerte gevraagd. Een projectidee is evenmin bindend, noch is het een voorafname op de toekomstplannen van NMBS of de offerte van eventuele inschrijvers in een later stadium. Alle projectideeën zullen door NMBS worden bestudeerd. Het staat NMBS vrij om al dan niet met de resultaten van deze marktverkenning rekening te houden. Ondernemingen die niet deelnemen aan de marktverkenning zullen hiervan geen nadeel ondervinden en zullen aan een eventuele  latere marktbevraging kunnen deelnemen.

Nuttige informatie

Station:

  • Brussel-Luxemburg
  • 96 232 reizigers per week (tellingen 2019)
  • in het hart van de Europese wijk

Beschikbare ruimtes:

  • 48,27 m²
  • Download de PDF 'request for information' en het plan voor een detailoverzicht van het lokaal.

Links en downloads:

Een project indienen

Gewenst concept:

We staan open voor alle soorten van activiteiten: van horecazaken, kantoren tot creative ateliers. Deze oproep wordt gelanceerd zodat geïnteresseerden hun idee of project kunnen indienen en voorstellen.

Uiterste datum voor de indiening van projecten:

31 december 2021

Contact opnemen

Oriane Durieux
Responsible Services Development
oriane.durieux@nmbs.be
0490 13 59 71

Homepage immo

Terug naar lijst

loader