Tijdelijke bezetting van de Arsenaalsite te Gentbrugge

NMBS gaat over tot de verkoop van haar voormalige centrale werkplaats te Gentbrugge, bijgenaamd “het Arsenaal”. Tot het zover is, zijn wij op zoek naar een tijdelijke beheerder om leegstand en verwaarlozing te vermijden. De bedoeling is om de site in wording tijdens de ontwerpfase van de stadsontwikkeling (onderhandelingen, voorstudies, voorbereiding van de werken, enz.) tijdelijk in te vullen door ter plaatse activiteiten op te zetten om de wijk rond de site te animeren en de buurt te beveiligen.

De NMBS, huidige eigenaar van de Arsenaalsite, en de Stad Gent, verantwoordelijk voor de toekomstige ontwikkeling van de wijk, hebben de gezamenlijke ambitie om vanaf vandaag de Arsenaalsite tijdelijk in te vullen. Daarom lanceert de NMBS, in samenwerking met de stad Gent, deze projectoproep om een kandidaat-concessionaris te vinden voor het beheer en de tijdelijke invulling van de Arsenaalsite.

Adres

Brusselsesteenweg 602
9050 GENT

Oppervlakte
  • Totale oppervlakte van het terrein : 129 543,13 m²
  • Bebouwde oppervlakte : 56 783 m²
Biedingen vanaf

Verplicht plaatsbezoek:

De NMBS en de Stad Gent organiseren een bezoek ter plaatse in verplichte aanwezigheid van de kandidaat-concessionarissen. Elke kandidaat-concessionaris moet de site bezocht hebben opdat zijn/haar voorstel in aanmerking genomen zal worden. 

  • Data plaatsbezoeken: woe 21, vrij 23 en zat 24 april 
  • Deze data zijn enkel voor geïnteresseerden in de tijdelijke bezetting.

Inschrijven?
https://go.stad.gent/arsenaal

Netwerkmoment:

Tijdens deze netwerkmomenten kunnen de kandidaat-concessionarissen een eerste contact leggen met geïnteresseerden die een (een deel van) de site in gebruik wensen te nemen en mogelijke samenwerkingen bespreken.

  • Datum netwerkmoment: do 29 april 
  • Om deel te nemen moet de kandidaat-concessionaris de site bezocht hebben.

Deelnemen? 
https://events.conversationstarter.net/e/nl-stadgent2

 

Contact opnemen

Diederik De Bruycker
diederik.debruycker@nmbs.be
0499 69 74 83

Contact

Kandidaat-koper?

Aangezien de NMBS deze site niet meer nodig heeft voor de openbare dienstverlening, heeft zij beslist het volledige terrein te verkopen. Naast een concessionaris voor de tijdelijke bezetting, zijn wij dus ook op zoek naar een kandidaat-koper voor deze site. Met een gigantische oppervlakte van bijna 13ha en strategische ligging, heeft deze site heeft het potentieel om de nieuwe “Tour & Taxis”-wijk van Gent te worden.

loader