Concept koffiespeciaalzaak

Met gemiddeld 371 931 treinreizigers per week (tellingen 2019), is Leuven het zesde belangrijkste station van het land met een divers aanbod van woon/werk verkeer, studenten en toeristen die van en naar Leuven pendelen. Ook in het weekend scoort Leuven goed qua aantal treinreizigers omdat het station de ideale startplaats is voor een aangenaam dagje shoppen in Leuven.

 

Om de kwaliteit en het comfort van de reizigers en de intermodaliteit te verhogen werd er onder het Martelarenplein een bijkomende, volledig nieuwe ondergrondse fietsenstalling voorzien met in totaal 4000 plaatsen. Het station maakt ook deel uit van het GEN-netwerk waardoor men zich makkelijk kan verplaatsen rond de hoofdstad.

 

Via deze marktconsultatie zoekt NMBS een kandidaat-concessionaris voor de exploitatie van een koffiespeciaalzaak in het historische gerenoveerde stationsgebouw van Leuven. De concessie biedt een totale oppervlakte van 225,44 m² waarvan er maar liefst 142m² commerciële oppervlakte gelegen is in de historische wachtzaal.

 

Deze indrukwekkende historische wachtzaal is ideaal gelegen naast de ingang van het station. Bovendien kan er, na goedkeuring van de stad, een terrasruimte worden voorzien op het prachtige verkeersluwe stationsplein gelegen aan de stadszijde.

 

Wenst u de concessieruimte zelf te bezoeken om het potentieel ervan in te schatten, dan is een begeleid bezoek aan de ruimtes mogelijk op één van de volgende data:

  • 17/11/2021
  • 08/12/2021

Voor meer informatie of een bezoek te plannen, neem contact op met de dossierbeheerder.

Nuttige informatie

Station:

  • Leuven
  • 371 931 reizigers per week (tellingen 2019)

Beschikbare ruimtes:

  • Gelijkvloers: 176.86 m²
  • Kelder: 48.58 m²
  • Totaal: 225.44 m²
Concept

Koffiespeciaalzaak.

Meer informatie over het concept, de ligging en oppervlakte(s) van de ruimte(s) en de biedingsprocedure is terug te vinden in het document "marktconsultatie", hieronder te downloaden.

Uiterste datum voor biedingen
Tot en met 28/01/2022
  • Duur:  8 jaar 
  • Startdatum: 01/10/2022

Contact opnemen

Jerstie Knop
Retail development Brussel & Vlaanderen
jerstie.knop@nmbs.be
0490 13 51 31 

Advertentie delen

 Delen via Facebook   Delen via LinkedIn   Delen via email   Delen via Twitter

loader