Request for information: commerciële ruimtes in het centrum van Roeselare

Het recent gerenoveerde station van Roeselare bevindt zich in de voetgangerszone van Roeselare, waardoor het stationsplein grotendeels verkeersvrij is. Het station ligt aan de start van de shoppingstraat. Het stadscentrum is op wandelafstand. Aan de achterzijde van het station bevindt zich het busstation van De Lijn waar talrijke stads- en streeklijnen van De Lijn samenkomen. Met gemiddeld 31.874 treinreizigers per week (tellingen 2019)  is Roeselare een belangrijk pendelaars- en bestemmingsstation in West-Vlaanderen

Het station van Roeselare telt 3 sporen en 2 perrons, maar de treinen vertrekken hoofdzakelijk van spoor 1 (richting Brugge & Oostende) en spoor 2 (richting Brussels-Airport & Zottegem). Deze perrons zijn allen toegankelijk via de trap, de roltrap of de lift.

Via deze oproep nodigen wij u uit om uw ideeën voor projecten en voor de bezetting van de commerciële ruimtes in het station van Roeselare kenbaar te maken. Hiervoor zoeken we geïnteresseerde verenigingen en/of handelaars die van het station een bruisende plaats vol leven willen maken. We staan open voor alle soorten van activiteiten: van koffiezaken, kantoren tot creatieve ateliers.

Alle voorstellen zullen worden bestudeerd en de toewijzing van de ruimte zal vervolgens plaatsvinden in het kader van een marktconsultatie.
Bezoeken aan de ruimte zijn mogelijk om een idee te kunnen vormen van het potentieel.

Voor meer informatie, neem contact op met de dossierbeheerder.

  • Station Roeselare
  • Verschillende beschikbare ruimten
  • Download de PDF 'Request For Information' voor een detailoverzicht van de verschillende ruimten en hun respectievelijke oppervlaktes
We staan open voor alle soorten van activiteiten: van koffiezaken, kantoren tot creatieve ateliers. Ook foodtrucks zijn welkom. Alle voorstellen zullen worden bestudeerd.

Neem contact op

Jerstie Knop
Retail development Brussel & Vlaanderen
jerstie.knop@nmbs.be
0490 13 51 31 

loader