Te laat, de biedingsperiode voor dit goed is afgelopen. Ontdek hier ons actueel aanbod.

Perceel van 2955 m² met meerdere mogelijkheden voor vastgoedontwikkeling

De NMBS gaat over tot de verkoop van een uitzonderlijk vastgoed op de Brusselse markt. Het gaat over een perceel grond dat voor het grootste deel gelegen is in woonzone, in het centrum van de gemeente Watermaal-Bosvoorde, vlak naast het toekomstige GEN station Bosvoorde. Deze bijzondere ligging verzekert een directe toegang tot de zachte mobiliteit.

Gemengde projecten kunnen hier verwezenlijkt worden waarbij woningen (van 40 tot 50 eenheden), handelsruimtes, kantoren en collectieve uitrustingen gecombineerd kunnen worden.

De onmiddellijke nabijheid van de zone Natura 2000, het park en het kasteel Tournay-Solvay (aan de rand van het Zoniënwoud) en de toekomstige vergroening van de overdekking van de GEN spoorlijn, maken van deze plaats één van de mooiste groenzones in het hart van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hierdoor zal elk project kunnen geïntegreerd worden in een aangename en rustgevende omgeving.

Een ideale locatie in een groene oase, in de onmiddellijke omgeving van een belangrijke mobiliteitsknoop en in een dynamische gemeente in volle expansie.

Terhulpensesteenweg 195, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Totale oppervlakte: 2955 m²

  • GPDO – lokale groeikern nr 8 – site voorbestemd om een plaats van “Grote stedenbouwkundige densiteit” te worden” en “pool van de tweede kroon”
  • GBP – “Woongebied”, langsheen een “Structurerende ruimte” en een “Gebied van culturele, historische, esthetische waarde of voor stadsverfraaiing”
  • GBP – BBP nr 6 Plateau van Bosvoorde – “Spoorweggebied”
  • Gemeentelijk Huisvestingplan van september 2014 + memo van de grondregie van 17 februari 2015 – capaciteit 120 tot 130 woningen/ha en een minimum van 50 parkeerplaatsen te voorzien voor het station
Watermaal-Bosvoorde, 2de afdeling, sectie E, niet-gekadastreerde perceel

€ 2 618 000


De hierboven vermelde prijs is de vaste minimumprijs. De publicatie via de website van de NMBS is louter publiciteit zonder enige bindende en juridische waarde en kan niet gelijkgesteld worden met een vast en definitief bod.

De biedingen lopen tot 31 augustus 2020.

Bieden mogelijk onder voorwaarden zoals beschreven in de offerteaanvraag.

Deze kan op eenvoudig verzoek verkregen worden bij de dossierbeheerder (contactgegevens hieronder).

Contact opnemen

Stéphane Gilles
0490/13.58.38
stephane.gilles@nmbs.be