Perceel van 3740 m² met meerdere mogelijkheden voor vastgoedontwikkeling

De NMBS gaat over tot de verkoop van een uitzonderlijk vastgoed op de Brusselse markt. Het gaat over een perceel grond dat voor het grootste deel gelegen is in woonzone, in het centrum van de gemeente Watermaal-Bosvoorde, vlak naast het toekomstige GEN station Bosvoorde. Deze bijzondere ligging verzekert een directe toegang tot de zachte mobiliteit.

Gemengde projecten kunnen hier verwezenlijkt worden waarbij woningen (van 40 tot 50 eenheden), handelsruimtes, kantoren en collectieve uitrustingen gecombineerd kunnen worden.

De zone Natura 2000 (waarin een deel van het perceel zich bevindt), de onmiddellijke nabijheid van het park en het kasteel Tournay-Solvay (aan de rand van het Zoniënwoud) en de toekomstige vergroening van de overdekking van de GEN spoorlijn, maken van deze plaats één van de mooiste groenzones in het hart van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hierdoor zal elk project kunnen geïntegreerd worden in een aangename en rustgevende omgeving.

Een ideale locatie in een groene oase, in de onmiddellijke omgeving van een belangrijke mobiliteitsknoop en in een dynamische gemeente in volle expansie.

Terhulpensesteenweg 195, 1170 Watermaal-Bosvoorde

  • Totale oppervlakte: 3740 m²
  • Percelen 303 en 004 van het plan
  • Het perceel 704 van het plan is niet in dit verkoop begrepen
  • GPDO – lokale groeikern nr 8 – site voorbestem om een plaats van “Grote stedenbouwkundige densiteit” te worden” en “pool van de tweede kroon”;
  • Een deel van perceel 303 bevindt zich in “Natura 2000” zone;
  • GBP – “Woongebied”, langsheen een “Structurerende ruimte” en een “Gebied van culturele, historische, esthetische waarde of voor stadsverfraaiing”;
  • GBP – BBP nr 6 Plateau van Bosvoorde – “Spoorweggebied”;
  • Gemeentelijk Huisvestingplan van september 2014 + memo van de grondregie van 17 februari 2015 – capaciteit 120 tot 130 woningen/ha en een minimum van 50 parkeerplaatsen te voorzien voor het station.
Watermaal-Bosvoorde, 2de afdeling, sectie E, niet-gekadastreerde perceel

€ 2 618 000


De hierboven vermelde prijs is de vaste minimumprijs. De publicatie via de website van de NMBS is louter publiciteit zonder enige bindende en juridische waarde en kan niet gelijkgesteld worden met een vast en definitief bod.

De biedingen lopen tot 15 augustus 2020.

Bieden mogelijk onder voorwaarden zoals beschreven in de offerteaanvraag.

Deze kan op eenvoudig verzoek verkregen worden bij de dossierbeheerder (contactgegevens hieronder).

Contact opnemen

Stéphane Gilles
0490 13 58 38
stephane.gilles@nmbs.be

loader