locomotive

Dankzij de 9 tractiewerkplaatsen verspreid over het land kan de NMBS verschillende niveaus van preventief en/of correctief onderhoud van elektrische of diesellocomotieven aanbieden. Het dienstenpakket kan gaan van een eenvoudige zand- of dieselaanvulling tot een globaal onderhoudscontract.
Onze tractiewerkplaats in Antwerpen is strategisch gelegen in het midden van de Antwerpse haven aan de Europese goederencorridors en ook onze werkplaatsen in Kinkempois, Aarlen en Melle liggen in de buurt van deze corridors.

De centrale werkplaats in Salzinnes (Namen) is gespecialiseerd in grote revisies of moderniseringen van locomotieven. Deze werkplaats is ook gespecialiseerd in de installatie van ETCS-systemen op locomotieven en treinstellen. De werkplaats van Salzinnes is ook betrokken bij het onderhoud van het stedelijk spoorwegmaterieel (bv. partnerschap met de MIVB) en bij het onderhoud en de revisie van mechanische, elektrische en elektronische onderdelen (bv. partnerschap met Eurotunnel, Thalys).

RRS

Onderhoudsprestaties aan wagens

NMBS, uw onafhankelijke partner voor wagenonderhoud

RRS

Diverse verkopen

NMBS heeft een entiteit die gespecialiseerd is in de verkoop van spoorwegonderdelen, recycleerbaar materiaal,  uitrusting voor hergebruik,  buiten dienst gesteld rollend materieel.