Deze zusterwerkplaats reviseert vitale wagencomponenten: wielstellen, remregelaars, verdelers, AC3D-kasten, weegkleppen … en kan op die manier voor een permanente ruilstock zorgen. De Centrale Werkplaats Mechelen beschikt over het VPI-certificaat voor behandeling van wielstellen level IL, IS 1, IS 2 en IS 3. In Mechelen worden wagencomponenten en wielstellen in specifieke opdrachten behandeld ofwel binnen de onderhoudsketting in de wagenwerkplaats. In dit laatste geval worden de logistieke bewegingen tussen de werkplaatsen door NMBS georganiseerd.
wagons

Herstelspoor Zeebrugge

Voor wat betreft wielstelwissels, uitvoeren van remproeven UIC 543-1 en curatief onderhoud zijn de sporen voor snelle herstelling in Zeebrugge een ideale uitvalsbasis.

De mobiele interventieteams van NMBS

Onze mobiele interventieteams zijn vanuit Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Luik dagelijks over het hele land inzetbaar voor interventies in lijn. Wielstelwissels, met tussenkomst van een kraan, en remproeven kunnen in lijn uitgevoerd worden. Ook op terminals kunnen onze teams tussenkomen, bijvoorbeeld op af te spreken regelmatige basis voor smeren, remblokkenwissel, veiligheidschecks …

De NMBS Centrale Werkplaats Mechelen

Deze zusterwerkplaats reviseert vitale wagencomponenten: wielstellen, remregelaars, verdelers, AC3D-kasten, weegkleppen … en kan op die manier voor een permanente ruilstock zorgen.

De Centrale Werkplaats Mechelen beschikt over het VPI-certificaat voor behandeling van wielstellen level IL, IS 1, IS 2 en IS 3.

In Mechelen worden wagencomponenten en wielstellen in specifieke opdrachten behandeld ofwel binnen de onderhoudsketting in de wagenwerkplaats. In dit laatste geval worden de logistieke bewegingen tussen de werkplaatsen door NMBS georganiseerd.