Zeg niet langer Charleroi-Zuid, maar Charleroi-Centraal!

Vanaf 7 december wordt de naamswijziging stap voor stap doorgevoerd, zowel op de verschillende informatiekanalen van NMBS als voor de signaletica. Het station van Charleroi ligt in het hart van de stad: met deze wijziging wordt dit duidelijker voor de reizigers. NMBS maakt van de huidige werkzaamheden gebruik om de borden in het station te vervangen.

Op vraag van de stad Charleroi heeft NMBS de naamswijziging van het station Charleroi-Zuid onderzocht. Na analyse stemde NMBS in met de naam Charleroi-Centraal. Dit is een logische wijziging waarmee het voor de reizigers, waaronder potentiële toeristen, duidelijker wordt: het station dat zich bevindt in het hart van de metropool Charleroi, biedt een snelle toegang tot het stadscentrum.

NMBS zal gebruik maken van de werkzaamheden die momenteel in het station worden uitgevoerd om de borden en signaletica te vervangen. Een naamswijziging impliceert ook een brede communicatie naar de burgers en de reizigers: het gaat om de signaletica en de informatieschermen in de stations en de treinen, de app, de website en de NMBS-reisplanner, het programma voor het beheer van de aankondigingen in de stations en de IT-systemen voor het treinverkeer. De aanpassing gebeurt in nauw overleg met de andere mobiliteitsactoren. Deze wijzigingen gaan in op 7 december.

De werken aan het station van Charleroi schieten goed op

De grootschalige werken aan het station van Charleroi, die in maart 2021 in samenwerking met Infrabel van start gingen, vorderen goed. Deze bestaan uit de bouw van een gloednieuwe onderdoorgang en werken voor de inrichting van de toegangen, waaronder de installatie van liften aan elk perron. Het station zal na de voltooiing volledig toegankelijk zijn voor mensen met beperkte mobiliteit.

Er worden ook nieuwe loketten geïnstalleerd en de perronoverkappingen worden gemoderniseerd, waardoor het onthaal, de toegankelijkheid en het comfort van de reizigers verder worden verbeterd. Het derde luik (er zijn tien delen) van de ruwbouwwerken aan de onderdoorgang is nu voltooid. Het vierde luik (onder de sporen 7, 8 en 9) is net begonnen.

Aan de kant van de esplanade wordt de laatste hand gelegd aan de ruwbouwwerken voor de toekomstige toegang: het ondergrondse deel is klaar en binnenkort wordt gestart met de installatie van de structuur van de belangrijkste overkapping.

Op de perrons worden de schuilhuisjes gerenoveerd (schilderwerk, vernieuwing van valse plafonds), en die op de perrons 12, 11 en 10 zijn nu klaar. Tot slot worden er ook nieuwe banken en schermen geplaatst.

check2-anim