Op 4 en 5 oktober 2021 stopt de Connecting Europe Express in België!

Op 2 september is hij vertrokken in Lissabon om in Parijs toe te komen op 7 oktober. In iets meer dan een maand zal de Connecting Europe Express door 26 landen hebben gereden, 20.000 km hebben afgelegd en 33 grenzen hebben overschreden. De spoorwegondernemingen van de verschillende lidstaten van de EU hebben het nodige rollend materieel geleverd voor de configuratie van deze trein. Tijdens de reis worden er conferenties, debatten en ontmoetingen georganiseerd in de trein en in de steden waar er gestopt wordt.

In België komt de Europese trein op 4 oktober toe in Antwerpen, van waaruit hij doorrijdt naar Schaarbeek, waar Train World, het museum van NMBS, is ondergebracht. Daar vertrekt hij de volgende morgen voor een stop in Namen, waarna hij zijn reis voortzet richting Luxemburg.

  
  

De Connecting Europe Express, het hoogtepunt van het Europees jaar van de Spoorwegen, symboliseert hoe de trein als veilig, comfortabel en duurzaam vervoermiddel Europese landen, burgers en bedrijven met elkaar verbindt en samenbrengt.

Ontdek de Connecting Europe Express in livestream

Volg de trein op Google Maps

In het kader van het Europees Jaar van de Spoorwegen vinden in het hele continent tal van activiteiten plaats om het gebruik van het spoor te promoten en bij te dragen tot de ‘Green Deal’ van de Europese Unie, die tot doel heeft tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

check2-anim