NMBS hecht altijd al het grootste belang aan veiligheid en dat met de steun van de politieke overheden. Daarom gaat de onderneming voort met de implementatie van het Europese ETCS-veiligheidssysteem. Dit systeem is met name gebaseerd op de installatie van een specifieke boordcomputer in de voertuigen. De Europese financiering maakt het mogelijk om een solide financiële structuur op te zetten en creëert een dynamiek die bijdraagt tot het succes van deze projecten.

NMBS heeft net de installatie van ETCS op het overgrote deel van haar MS-Break-wagenpark voltooid. De installatie van ETCS op 106 van deze motorstellen werd voor 50% gesubsidieerd door de EU.

De realisatie van de actie garandeert dus een betere veiligheid en interoperabiliteit op het hele Belgische spoorwegnet, en met name op de grensoverschrijdende baanvakken. NMBS is er trots op dat zij de scope en de planning van dit project ondanks de impact van de COVID-19-crisis heeft gerespecteerd.

Technisch gezien vereist ETCS de installatie van een reeks uitrustingen door NMBS-personeel in de centrale werkplaatsen van NMBS. Het ETCS-systeem bepaalt continu de maximaal toegestane snelheid en zorgt er te allen tijde voor dat de trein niet voorbij een rood sein rijdt. Wanneer de maximumsnelheid wordt overschreden, wordt de bestuurder gewaarschuwd. Als hij niet reageert, wordt automatisch een noodremming geactiveerd. Meer dan 50% van het Infrabel-net en 95% van de NMBS-vloot is uitgerust met ETCS.

Deze financieringen maken het mogelijk een solide financiële structuur op te zetten die de Belgische federale investeringsdotaties en Europese subsidies combineert en een krachtige dynamiek genereert voor de gesubsidieerde projecten.

Het CEF Transport-programma is de belangrijkste bron van Europese subsidies voor de NMBS. De uitvoering van het CEF-programma wordt beheerd door het Europese agentschap CINEA (The European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency).Tijdens de uitvoering van de projecten kunnen we rekenen op de steun van CINEA.

NMBS heeft onlangs meer dan 7,5 miljoen euro ontvangen om de installatie van ETCS op 106 MS Break-motorstellen voor 50% te subsidiëren. Bovendien heeft NMBS de afgelopen twee jaar via CINEA twee nieuwe overeenkomsten gesloten voor de uitrol van ETCS ter waarde van meer dan 6,2 miljoen euro, en een overeenkomst voor studies over de spoorweginfrastructuur voor een bedrag van meer dan 3,5 miljoen euro.

Bekijk de interviews van David Chodé en Renaud Lorand hier.

Actie Beschrijving Bijdrage EU Status
2015-BE-TM-0122-W Deployment of ETCS Bsl3 L2 on 106 AM Break motor units - Retrofit action to promote safety and cross border transport 7,69Mio€ Voltooid
2019-BE-TM-0142-W Development of prototypes for the upgrade of vehicles with ETCS Baseline 2 on-board equipment to ETCS Baseline 3 – Level 2 2,4Mio€ In uitvoering
2019-BE-TM-0357-W Fitment of M7 vehicles with Baseline 3 compliant ERTMS Level 2 3,875Mio€ In uitvoering
2020-BE-TM-0035-S Study to upgrade the railway infrastructure in the Ottignies and Namur railway stations (*) 3,55Mio€ In uitvoering

(*) De toegankelijkheidsstudie, die niet rechtstreeks verband houdt met ETCS, betreft de renovatie van de perrons en hun toegangen in de stations van Namen en Ottignies. Dit project is essentieel om tegemoet te komen aan de behoeften van de reizigers en om de toegankelijkheid van de Europese corridor Brussel-Luxemburg voor iedereen te verbeteren.

In oktober 2022 heeft de NMBS nog een nieuwe overeenkomst geformaliseerd voor de uitrol van ETCS op 220 treinstellen die zullen worden gebruikt op het Belgische net en voor grensoverschrijdende spoordiensten naar Nederland of Frankrijk.

Project Number 101079293 Acronym 21-BE-TG-REMU4SI Project name: Retrofitting of electrical motor units AM80, AM75, AM96 and AM86 with ETCS Baseline3 Level2 to promote safety and cross border transport 22,37Mio€ In uitvoering
check2-anim
loader