Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie zet NMBS 15 stations, 3 administratieve gebouwen en 6 werkplaatsen in de regenboogkleuren. NMBS wil op deze symbolische manier het belang van inclusie en diversiteit benadrukken en haar steun betuigen in de strijd tegen discriminatie omwille van seksuele geaardheid.

Deze week, met op 17 mei de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie en op 18 mei de Brussels Pride, verspreidt NMBS een boodschap van diversiteit, inclusie en solidariteit. We maken de komende dagen de regenboogkleuren extra zichtbaar met stickers op onze belangrijkste toegangsdeuren in:

  • 15 stations: Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Luxemburg, Gent-Sint-Pieters, Antwerpen-Centraal, Leuven, Brugge, Hasselt, Namen, Ottignies, Luik-Guillemins, Charleroi-Centraal en Aarlen
  • 3 administratieve gebouwen in Brussel: Atrium, Salik en Delta
  • 6 werkplaatsen van B-TC: Salzinnes, Cuesmes , Mechelen, Vorst, Schaarbeek en Melle

In Brussel-Centraal, waar de Brussels Pride start, plaatsen we een grote regenboog in de centrale hal.

In samenwerking met Trainbow Belgium, de LGBTQIA+-vereniging van de Belgische spoorwegen, verlicht NMBS het station van Brussel-Centraal in de regenboogkleuren en worden nog t.e.m. 19 mei regenboogvlaggen gehesen in verschillende stations.

Respect maakt het verschil: All you need is love

Als één van de grootste werkgevers van België en met 800.000 reizigers per dag, wil NMBS de diversiteit in onze maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. In ons bedrijf is iedereen welkom en moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Die vrijheid en respect voor elkaar, daar moeten we élke dag naar streven, niet alleen deze week. NMBS wil een bedrijf zijn waar geen onderscheid gemaakt wordt omwille van seksuele geaardheid of genderidentiteit. Bij NMBS hechten we met ‘All Different, All PROS’ veel belang aan diversiteit. En vooral, we bouwen er samen aan, want ieder van ons is uniek en dat vormt de kracht van ons bedrijf. Bij ons krijgt iedereen een kans, ongeacht kleur, origine of seksuele geaardheid. Samen bundelen we onze krachten om onze bedrijfscultuur inclusiever te maken.

check2-anim