Zondag 3 december is de Internationale Dag van mensen met een beperking. Bij NMBS hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie. Sommige van onze collega's hebben een handicap, zoals Joyce, een blinde werkneemster. Zij reist elke dag met de trein naar het werk, in het gezelschap van haar trouwe kompaan Uno, een geleidehond. Joyce werkt sinds juli 2023 in ons Innovation Lab in Brussel.

In het kader van ons diversiteitsbeleid "All different, all PRO’S" verbindt NMBS zich ertoe om in redelijke aanpassingen te voorzien om de inclusie van iedereen op de werkvloer te garanderen. Zo kan Joyce werken in een omgeving die is afgestemd op haar behoeften, kan ze ten volle bijdragen aan het team en al haar ervaring in de schaal leggen.

Joyce reist elke dag met de trein van Antwerpen-Centraal naar Brussel-Zuid om naar het werk te gaan. Haar geleidehond Uno vergezelt haar op deze reis. Haar collega's in het Innovation Lab zijn erg enthousiast: haar bijdrage aan het team gaat veel verder dan haar dagelijkse werk – haar unieke kijk op de dingen en haar stimulerende energie verrijken immers de projecten en de discussies binnen het team. Joyce is een onmiskenbare meerwaarde en de perfecte belichaming van de waarden inclusie en samenwerking waar we bij NMBS voor staan.

Ontdek meer over Joyce en haar dagelijkse reis in deze reportage, die getuigt van ons streven naar een inclusieve en respectvolle werkomgeving.

check2-anim
loader