accompagnateur nouvel uniforme

Sinds het begin van de gezondheidscrisis staan de NMBS-medewerkers in de frontlinie om onze klanten van dienst te zijn. Hun inzet, motivatie en flexibiliteit hebben ervoor gezorgd dat NMBS haar opdracht van openbare dienst is kunnen blijven verzekeren voor wie zich moet verplaatsen. In hun nieuwe uniform zullen onze medewerk(st)ers nog meer dan ooit de ambassadeurs van NMBS zijn.

Meer dan 4.000 NMBS-medewerkers die rechtstreeks in contact komen met de klanten (treinbegeleid(st)ers, stationschefs en commercieel bedienden) dragen voortaan een nieuw uniform.

Na 10 jaar waren onze #NMBS-uniformen aan vervanging toe om opnieuw up-to-date en modern, afgestemd op onze visuele identiteit in typische ‘NMBS-kleuren’ te zijn.

Een jury van leden van de verschillende diensten van NMBS koos voor het huis Xandres om de kwaliteit, het design, de draagbaarheid, het comfort en de functionaliteit van de modellen, maar ook om hun duurzaamheid. Hun ontwerp werd gekozen door een jury, bestaande uit leden van de verschillende afdelingen van NMBS.

Fanny Bouillon, Hoofd Interne Communicatie: "Onze collega's zijn het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Het is dan ook belangrijk dat ze herkenbaar zijn, in een uniform dat zowel functioneel als comfortabel is. Het doel was om een uniform voor te stellen dat moderniteit en professionaliteit combineert zodat ieder van ons zijn rol als ambassadeur met trots kan vervullen."

movesafe

De medewerkers die een uniform dragen, werden tijdens het hele proces betrokken. Ook de klanten konden hun mening geven.  Het eindresultaat houdt rekening met hun suggesties.

Het nieuwe uniform is donkerblauw en het NMBS-logo staat op de kepi/het hoedje en op de borst. Dames hebben de keuze uit een broek, rok of kleedje. Er is ook een mantel voor het vrouwelijk personeel, in een zomer-/wintervariant, en een muts voor het verkooppersoneel dat geen kepi draagt. 

Nieuw is dat de medewerkers hun persoonlijke bestelling kunnen plaatsen via een webshop, waar ze een profiel kunnen aanmaken en hun bestelhistoriek wordt bijgehouden. 

Uiteraard werd ook rekening gehouden met het ecologische aspect. Duurzaamheid kreeg volop aandacht, zowel wat betreft de grondstoffen (textiel zoveel mogelijk vervaardigd uit natuurlijke vezels), de maatschappelijke aspecten (strikte naleving van de milieunormen en arbeidsomstandigheden), als het productieproces en de recyclage. Wanneer de Xandres-uniformen versleten zijn, zullen ze namelijk ingezameld en gerecycleerd worden en vervolgens omgezet in isolatiemateriaal of andere duurzame producten.

Ook de huidige uniformen zullen overigens volledig gerecycleerd worden, in het kader van het door de NMBS gevolgde duurzaamheidsbeleid.

 
check2-anim
loader