In 2023 heeft NMBS haar leidende rol in de strijd tegen de klimaatverandering geconsolideerd dankzij duurzame initiatieven en het nieuwe tienjarige openbaredienstcontract met de Belgische staat. Dit contract streeft naar een reizigersgroei van 30% en wil de kwaliteit van het aanbod en de dienstverlening verder verbeteren, in het bijzonder met het nieuwe vervoersplan 2023-2026.

In 2023 werd grote vooruitgang geboekt in de infrastructuurprojecten en werden de strategische partnerschappen versterkt. Dankzij deze inspanningen, energiebesparingen en door verder in te zetten op hernieuwbare energie kon NMBS haar ecologische voetafdruk verkleinen. Daarnaast zet de onderneming zich in om de toegankelijkheid te verbeteren, diversiteit en inclusie te bevorderen en om een moderne en betrouwbare vervoersdienst aan te bieden aan haar trouwe en nieuwe klanten.

Een solide financieel beheer en een continue verbetering van haar activiteiten leidde tot een recurrente EBITDA van 142,2 miljoen euro. De groei van het aantal reizigers ten opzichte van 2022 getuigt van het vertrouwen dat de gebruikers hebben in de diensten van NMBS.

Door te werken aan de toekomst van het spoorvervoer in België, bouwen we samen aan een groenere en toegankelijkere toekomst. Meer weten? Raadpleeg ons volledige jaarverslag.

check2-anim
loader