Asse

NMBS en Infrabel zijn sinds maart 2018 bezig met de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station Asse voor meer reizigerscomfort. De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Perron 2 (richting Dendermonde – Brussel) zal tegen eind september 2018 volledig klaar zijn. Vanaf 8 augustus 2018 starten de werken voor de verhoging en vernieuwing van perron 1 (richting Brussel – Dendermonde). De werkzaamheden zullen voorjaar 2019 klaar zijn. NMBS en Infrabel investeren 1,2 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Asse.

De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens...

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden zal er in het weekend van 25-26 augustus 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt dan vervangbussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie de website www.nmbs.be, de NMBS-app of de affiches in het station raadplegen.

Op de parking naast perron 1 zal er tussen 8 augustus en eind december 2018 omwille van de werken niet of maar gedeeltelijk kunnen worden geparkeerd. Reizigers worden aangemoedigd om indien mogelijk met de fiets naar het station van Asse te komen of hun auto te parkeren op de gratis parking aan de Asphaltcosite.

Het treinaanbod vanuit het station Asse is sinds het jongste vervoersplan verder uitgebreid. Zo rijden er sinds december ‘s avonds 2 extra treinen op de verbinding S10 (Dendermonde – Asse – Brussel – Jette – Aalst) en 1 extra trein op de verbinding S3 (Zottegem – Brussel – Dendermonde).

Fase 3A - Fase 3B - Fase 4