NMBS begint vanaf maandag 24 oktober 2016 met de sloop van het vroegere stationsgebouw van Erembodegem. Zo komt er plaats vrij voor de aanleg van een nieuwe fietsenstalling, extra parkeerplaatsen en een overdekte wachtruimte voor de reizigers. Infrabel start begin november 2016 met de verhoging en vernieuwing van de perrons zodat de pendelaars comfortabeler in- en uit de trein kunnen stappen. Ook de bestaande schuilhuisjes worden vernieuwd. Tegen najaar 2017 zal de stopplaats volledig vernieuwd zijn.

De loketten van het station Erembodegem zijn sinds 2013 gesloten en het stationsgebouw heeft al geruime tijd geen functie meer. Daarom bouwt NMBS op die plaats nieuwe onthaalinfrastructuur voor de reizigers. Het stationsgebouw wordt in twee fasen afgebroken. Vanaf maandag 24 oktober eerst het gedeelte tegen de onderdoorgang en daarna volgt het gedeelte richting Aalst.

In het voorjaar 2017 start de bouw van een nieuwe extra overdekte stalling voor 60 fietsen en een zone voor bak- en bromfietsen. Tussen deze nieuwe fietsenstalling en de toegang tot de onderdoorgang komt een overdekte ruimte met zitjes en windschermen. Hier kunnen de reizigers schuilen tegen regen en wind en genieten van meer comfort. Het nieuwe ontwerp sluit naadloos aan op de bestaande nieuwe fietsenstalling met 164 plaatsen die in 2014 werd gebouwd. Op de plaats van het gesloten fietsgebouwtje komen vijf extra autoparkeerplaatsen en een toegangshelling naar het toekomstige opgehoogde perron.

Verhoogde en beter toegankelijke perrons

Infrabel start begin november 2016 met de verhoging en vernieuwing van de perrons in de stopplaats Erembodegem. De reizigers zullen dankzij deze verhoging veiliger en vlotter in- en uit de trein kunnen stappen. Deze werkzaamheden zullen tot juli 2017 duren. Tijdens de werkzaamheden zal het perron tijdelijk worden ingekort.

NMBS zal ook de verlichting en de luidsprekers op de perrons vernieuwen voor meer reizigerscomfort. Samen met de perronvernieuwingswerken worden ook de schuilhuisjes en zitbanken vernieuwd.

Na de verhoging van de perrons wordt ook de reizigersparking kant stationsgebouw aangepast en achter de spoorwegbrug komt een nieuwe extra parking.