Beperkte hinder in Vlaanderen, zwaar verstoord verkeer in Wallonië. NMBS raadt haar reizigers aan om ook morgen rekening te houden met verstoord treinverkeer als gevolg van een stakingsactie.

In Wallonië is er sinds donderdag 26 mei zo goed als geen treinverkeer. De situatie is er vandaag wat verbeterd, maar dat hangt sterk af van regio tot regio. In Vlaanderen is de hinder sinds afgelopen weekend beperkter. Dinsdag was daarop een uitzondering, toen de intersectoriële stakingsaanzegging het treinverkeer zwaarder verstoorde.

NMBS verwacht voor morgen een situatie die vergelijkbaar is met de afgelopen dagen (behalve dan met dinsdag), al is het onmogelijk om de exacte impact en de plaats van de stakingsacties te voorspellen. Deze kan opnieuw regionaal verschillen, maar door de integratie van het spoornet kan de hinder overal voelbaar zijn.

Klanten wordt aangeraden de informatiekanalen goed te blijven volgen. Dat kan via de website www.detrein.be, de Twitter- en Facebookaccounts, de app en de aankondigingen in de stations.

NMBS betreurt deze acties en zal alles in het werk stellen om de eventuele hinder zo veel mogelijk te beperken.