In de gemeente Saint-Georges, op het Waalse spoornet (L125) is een reizigerstrein gebotst met een goederentrein die op hetzelfde spoor reed. De hulpdiensten, die ter plaatse zijn, hebben het over zwaargewonden. Aan boord van de trein zat een veertigtal reizigers.

De feiten speelden zich af om 23u03, op zondag 5 juni, in de gemeente Saint-Georges-sur-Meuse. Een trein die reed op de verbinding tussen Moeskroen en Liers, met aan boord ongeveer veertig reizigers, reed in op een goederentrein die op hetzelfde spoor reed. Door de botsing ontspoorden twee van de zes rijtuigen.

De hulpdiensten gingen meteen ter plaatse en zijn momenteel nog volop aan het werk. Enkel zij kunnen de balans opmaken van het aantal gewonden en het aantal slachtoffers die in levensgevaar zijn.

In de loop van de nacht zal er een persmoment worden georganiseerd in het gemeentehuis van Amay, Chaussée Freddy Terwagne 76.

Zowel de diensten van Infrabel en NMBS zijn gemobiliseerd. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, hun familie en vrienden.

           
check2-anim
loader