Vanaf woensdag 8 juni kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.

Op 22 april werd het treinverkeer naar de luchthaven al volledig hernomen. Dat gebeurde via het oude treinstation, omdat de toegang in het nieuwe station uitgeeft in de beschadigde vertrekhal.

Precontrole reizigers in het treinstation

In samenspraak met de federale politie en Brussels Airport Company worden in het nieuwe treinstation de extra veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd, die zijn ingevoerd door de federale regering. Net zoals andere bezoekers, zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de vertrekhal kunnen binnengaan: de hinder voor de reiziger zal beperkt blijven.

Ruim aanbod naar luchthaven

De trein blijft één van de snelste en gemakkelijkste manieren om de luchthaven van Zaventem te bereiken. Vanuit maar liefst 82 stations is er een rechtstreekse verbinding met Brussels Airport – Zaventem. Tijdens de werkweek stoppen er elk uur twaalf treinen, tijdens het weekend zijn dat er elk uur tien. De volledige dienstregeling is terug te vinden op de website www.detrein.be of de gratis NMBS-app.

           
check2-anim