NMBS heeft de parkings bij het station Deinze omheind voor meer veiligheid en om de treinreizigers een parkeerplaats te kunnen garanderen. De parking aan de Gaversesteenweg is uitgebreid en heringericht. Vanaf 3 oktober 2016 worden de twee parkings bij het station Deinze ook betalend om de kwaliteit voor de klanten te kunnen verhogen. Treinreizigers met een parkeerabonnement krijgen een voordelig tarief en kunnen beschikken over een gegarandeerde parkeerplaats. Ook niet-treinreizigers betalen een gunstig parkeertarief. De twee parkings tellen in totaal samen 468 parkeerplaatsen.

De NMBS-parkings De Volderstraat en Gaversesteenweg bij het station Deinze zijn uitgerust met slagbomen en een badge- en ticketsysteem zodat treinreizigers gegarandeerd een parkeerplaats hebben. Er zijn ook bewakingscamera’s aanwezig. De beelden worden 24u/24u gevolgd in het Security Operations Center van NMBS. De NMBS-parkings worden uitgebaat door B-Parking, het parkeerfiliaal van NMBS.

De twee parkings zijn 24u/24u en 7/7 dagen toegankelijk met een parkeerticket of -badge. Deze badge of MoBIB-kaart waarop het abonnement wordt geladen, kan worden gekocht tegen de eenheidsprijs van 5 euro aan de loketten van het station. Trouwe klanten kunnen op vertoon van hun treinkaart genieten van een voordeliger parkeerabonnement. Zo wordt voor treinabonnees die al een MoBIB-kaart hebben, het parkeerabonnement op dezelfde kaart opgeladen. De parkeertickets kunnen om veiligheidsredenen enkel met bank- of kredietkaart worden betaald.

Meer parkeerplaatsen

De parking aan de Gaversesteenweg is uitgebreid en heringericht met 39 extra parkeerplaatsen zodat er hier in totaal 218 plaatsen beschikbaar zijn. Naast de spoorwegberm is er een fietspad en extra groen aangelegd. NMBS en stad Deinze investeerden samen 170.000 euro in deze extra parkeerplaatsen en meer veiligheid voor de fietsers. De parking De Volderstraat werd in 2008 al vernieuwd en telt 250 parkeerplaatsen.

NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor auto's en fietsen. Wanneer stations goede parkeervoorzieningen hebben, zullen reizigers ook sneller de stap zetten naar het openbaar vervoer. Ook de inwoners van Deinze kunnen ’s avonds en ’s nachts (18u-8u) en in het weekend en op feestdagen aan een voordelig tarief op de stationsparkings parkeren.