Zowel in juli als in augustus werd in het treinstation Brussels Airport-Zaventem voor de zomervakantie een recordaantal reizigers geteld. In vergelijking met vorig jaar gaat het zelfs om een stijging van zes procent. Meer nog, ten opzichte van andere vervoersmiddelen naar de luchthaven wint de trein aan populariteit. Tijdens de zomervakantie nam negentien procent van alle luchthavenpassagiers de trein van en naar de luchthaven, tegenover zeventien procent vorig jaar.

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) reageert zeer tevreden op deze cijfers. “Ze tonen aan dat de Belgen de weg naar het station vinden om naar Brussels Airport te sporen. Dankzij de recente opening van de Schuman-Josafattunnel zijn nu al 83 Belgische stations rechtstreeks met de nationale luchthaven verbonden.”

De trein is één van de snelste en gemakkelijkste manieren om de luchthaven te bereiken. Het station Brussels Airport-Zaventem bevindt zich vlakbij de vertrek- en aankomsthal. Tijdens de werkweek stoppen er elk uur maar liefst twaalf treinen, tijdens het weekend zijn dat er tien. Zo rijdt er vanuit steden als Antwerpen, Gent, Hasselt, Namen en Charleroi elk uur minstens één rechtstreekse trein naar de luchthaven.

De volledige dienstregeling is terug te vinden op de website detrein.be of via de gratis NMBS-app.