Zoals elk jaar past NMBS haar dienstregeling aan op de tweede zondag van december, net zoals de andere Europese landen. Zo verbetert NMBS vanaf 11 december 2016 het treinaanbod tussen Antwerpen en Noorderkempen. Vanaf maandag zullen er 6 extra piekuurtreinen rijden (3 ’s ochtends en 3 ‘s avonds) tussen de stations Noorderkempen en Antwerpen-Centraal. ‘s Avonds zullen deze extra P-treinen ook de stopplaats Antwerpen-Luchtbal bedienen waardoor het stadscentrum en het noorden van Antwerpen nog vlotter bereikbaar zijn.

Met deze wijzigingen wil NMBS de dienstverlening aan de klant verbeteren, met respect voor het budgettaire kader en zonder de algemene principes van het huidige vervoersplan op de helling te zetten. Vanaf 11 december wordt vooral het aanbod van het voorstadsverkeer rond Antwerpen en Brussel al uitgebreid.

Vanaf december 2017 volgen nog meer aanpassingen met het nieuwe vervoersplan.

In afwachting van de uitbouw van een breder voorstedelijk aanbod, verbetert NMBS vanaf maandag het treinaanbod tussen de stations Noorderkempen en Antwerpen-Centraal mét ’s avonds een stop in Antwerpen-Luchtbal. De eerste aankomst in Antwerpen-Centraal is ’s ochtends om 6.45u. Dankzij dit nieuwe aanbod zullen de stations Noorderkempen en Antwerpen-Centraal tijdens de piek elke dertig minuten met elkaar verbonden zijn.

NMBS wil haar steentje bijdragen tot het uitbreiden van het openbare vervoersaanbod rond Antwerpen op een moment dat er belangrijke infrastructuurwerken plaatsvinden. De nieuwe dienstregeling kan worden geraadpleegd via onder andere de routeplanner op de website van NMBS (www.nmbs.be) en de NMBS-app.