NMBS en stad Aarschot zijn sinds voorjaar 2015 bezig met de aanleg van een nieuw groen parkeerpark bij het station Aarschot. Door de werkzaamheden aan het nieuwe fietsgebouw is de reizigerstunnel vanaf de kant Nieuwlandlaan sinds februari dit jaar niet meer toegankelijk. De reizigers konden enkel nog via de voetgangersbrug de perrons bereiken. Vanaf maandag 19 september 2016 gaat de onderdoorgang opnieuw volledig open zodat de reizigers deze omweg niet meer moeten maken.

De werkzaamheden voor het nieuwe parkeerpark en de fietsenstalling bij het station Aarschot zitten in hun laatste fase. Enkel nog het laatste gedeelte van de autoparking moet worden heraangelegd, de fietsenstalling met groendak wordt verder afgewerkt, alsook het fietspad en nog een gedeelte op einde van de parking.

Eind dit jaar zal het nieuwe parkeerpark volledig klaar zijn. Het zal in totaal over 1.203 groene parkeerplaatsen en een nieuwe stalling voor 432 fietsen beschikken. En dit alles in een aangename groene inkleding met een nieuwe centrale toegang vanuit de Nieuwlandlaan.