In de Oost-Vlaamse gemeente Melsele is vanochtend iets na 7u30 een reizigerstrein van NMBS gebotst met een spoorwerfkraan. Die kraan werd door spoornetbeheerder Infrabel gebruikt voor spoorwerken op de lijn 59. Eén arbeider die in onderaanneming aan het werk was voor Infrabel is bij de aanrijding gewond geraakt. Op de reizigerstrein, waarvan één rijtuig licht is ontspoord, vielen geen gewonden.

De betrokken reizigerstrein was vanuit Poperinge onderweg naar Zwijndrecht en reed ter hoogte van een overweg in Melsele in op de spoorwerfkraan. Die werd daar op dat moment op het nevenliggend spoor gebruikt.

Aan boord van de trein zat een twintigtal reizigers. Zij raakte niet gewond. Ook het treinpersoneel is ongedeerd. De treinreizigers zijn met een bus geëvacueerd en naar het station van Antwerpen-Berchem gebracht, waar ze hun reis verder kunnen zetten.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht onderbroken. Voor wie tussen die haltes wil reizen, heeft NMBS een vervangende busdienst ingelegd. Voor wie van Gent-Sint-Pieters of Sint-Niklaas naar Antwerpen-Centraal wil, raadt NMBS aan gebruik te maken van de IC-trein tussen Oostende en Antwerpen-Centraal. Die wordt door de werken sowieso omgeleid via Puurs (lijn 54).

Zowel de diensten van NMBS als Infrabel zijn voor het ongeval gemobiliseerd. Onze gedachten gaan uit naar de gewonde arbeider.

           
loader