NMBS creëert tegen midden dit jaar 1.616 extra plaatsen in de fietsenstallingen bij het station Leuven. Vanaf vandaag 21 april kunnen de klanten die met de fiets naar het Leuvens station komen al de eerste etagerekken voor 86 extra fietsen in fietsenstalling De Bond gebruiken en de 206 extra fietsplaatsen met etagerekken in de fietsenstalling IJzerenwegstraat aan de kant Kessel-Lo.

NMBS breidt de fietscapaciteit rond het station Leuven uit met tijdelijke oplossingen tot de nieuwe ondergrondse fietsenstalling De Bond in 2018 klaar is. In 2015 werden al 800 extra fietsplaatsen gerealiseerd. Tegen midden 2016 zullen er bij het station Leuven in totaal 6.974 fietsplaatsen zijn.

Dankzij de etagerekken voor 86 extra tweewielers is er in de fietsenstalling De Bond onder het Martelarenplein plaats voor in totaal 550 fietsen. Ook in de fietsenstalling IJzerenwegstraat aan de kant Kessel-Lo worden dankzij de etagerekken 206 extra fietsplaatsen gerealiseerd. Op perron 13 heeft NMBS in 2015 al rekken voor 328 fietsen geplaatst en in mei 2016 komen hier nog 112 fietsplaatsen bij.

In mei 2016 vernieuwt NMBS ook de fietsenstalling Tiensevest onder het stadskantoor met etagerekken zodat hier voortaan plaats zal zijn voor 1.241 fietsen. De bestaande 879 lage fietsrekken worden verdeeld over verschillende stations en stopplaatsen op de spoorlijn tussen Leuven en Brussel (Veltem, Herent, Nossegem…) en in de stations van Mechelen en Turnhout.

NMBS investeert in totaal 500.000 euro voor de bijkomende fietsenstallingen bij het station Leuven en de verschillende andere NMBS-stations. NMBS hecht immers veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor fietsen en auto’s. Wanneer stations goede parkeervoorzieningen hebben, zullen reizigers ook sneller de stap zetten naar het openbaar vervoer. 

check2-anim
loader