Wie een concert wil bijwonen in Ancienne Belgique, kan daar voortaan met de trein voordeliger naartoe. Dankzij een unieke samenwerking tussen AB en NMBS kan wie een concertticket koopt, voor slechts negen euro ook een heen- en terugrit kopen vanuit eender welk Belgisch treinstation.

Mobiliteit is een thema dat voor AB als ecodynamische onderneming erg belangrijk is. "We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we de eerste concertzaal zijn waarmee de NMBS een partnership aangaat", vertelt Dirk De Clippeleir, Algemeen Directeur AB.

"Uit publieksonderzoek blijkt dat 60% van de AB-bezoekers met de auto komt, tegenover 21% met de trein. Dankzij de samenwerking met NMBS zijn we ervan overtuigd dat we dit percentage stevig de hoogte in kunnen jagen. Bovendien ligt AB op slechts tien minuten stappen van het station Brussel-Centraal." Op elk concertticket zal een code staan die op de NMBS-website (www.detrein.be/AB) geactiveerd kan worden om van het goedkope tarief gebruik te maken. Ook op tickets die vóór vandaag gekocht werden zullen er codes staan zodat elke AB-bezoeker vanaf nu van het voordeeltarief kan genieten.

NMBS wil met deze samenwerking reizigers inspireren om ook in hun vrije tijd de trein te nemen. "Muziekliefhebbers die een concert willen meepikken, moeten de reflex hebben om dat met de trein te doen", legt Bart De Groote, Algemeen Directeur Marketing & Sales uit. "Dankzij de samenwerking met AB is dat niet alleen voordelig, maar ook eenvoudig. Je hebt geen file- of parkeerstress en ook na het concert is er een ruim treinaanbod om huiswaarts te keren."

"Voor mij moet de reiziger centraal staan voor de NMBS", zegt federaal minister van Mobiliteit François Bellot. "Door het opzetten van deze samenwerking toont de NMBS dat we samen deze visie delen. Als Minister van Mobiliteit ben ik ook bevoegd voor verkeersveiligheid. Deze samenwerking laat concertgangers toe om op een veilige en vlotte manier een concert te bezoeken en nadien huiswaarts te keren."

"Dit is een belangrijke maatregel om Brussel opnieuw aantrekkelijker te maken voor Vlamingen en Walen", zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet. "Door initiatieven als dit te ondersteunen, kunnen we onze hoofdstad opnieuw op de kaart zetten als leef-, eet- en cultuurstad." 

check2-anim