NMBS is vanochtend voor de eerste keer met 38 bedrijven uit de publieke en private sector rechtstreeks in dialoog gegaan. Met deze workshop wil NMBS inspelen op de verwachtingen van de bedrijfswereld op het vlak van mobiliteit, zodat ze haar producten en diensten in functie daarvan kan aanpassen en verbeteren. Minister van Mobiliteit François Bellot kwam de workshop persoonlijk ondersteunen.

NMBS hecht veel belang aan de mening en suggesties van de bedrijven, die één van de belangrijkste stakeholders zijn. Die samenwerking wil NMBS met deze workshop versterken. Vanochtend werd aan de bedrijven gevraagd om via enkele rondetafelgesprekken de huidige producten en diensten van NMBS te evalueren en vervolgens zoveel mogelijk verbeteringen voor te stellen. Uit alle suggesties hebben de deelnemende bedrijven uiteindelijk een lijst samengesteld met de zaken die voor hen prioritair zijn.

“De feedback van de bedrijven laat ons toe werkpistes te identificeren waarmee we meteen aan de slag kunnen”, vertelt Bart De Groote, Algemeen Directeur Marketing & Sales bij NMBS. “Zo kunnen we in de toekomst producten en diensten aanbieden die zo nauw mogelijk aansluiten op de veranderende behoeften van de bedrijven en hun medewerkers.”

“Ik juich dit initiatief en de verdere opvolging ervan aan”, zegt minister van Mobiliteit François Bellot. “De spoorwegen zijn in mijn visie de ruggengraat van de interstedelijke mobiliteit en dus bij uitstek een belangrijke modus voor het woon-werkverkeer. Door de dialoog aan te gaan met de bedrijfswereld en te luisteren naar wensen kan de NMBS nog meer haar klanten centraal plaatsen in haar strategische keuzes.”

Met de suggesties die voor de bedrijven prioritair zijn gaat NMBS de komende maanden aan de slag. Begin volgend jaar volgt dan een nieuwe workshop, waar de bedrijven een stand van zaken krijgen en opnieuw om hun mening zal worden gevraagd. 

loader