Voldoende (internationaal) treinaanbod naar Rijsel

Rijsel is een belangrijk internationaal treinknooppunt en beschikt daarom over een uitgebreid internationaal treinaanbod (TGV, Thalys en Eurostar). Op deze internationale carriers is nog ruim plaats beschikbaar doorheen de dag voor voetbalfans die vrijdag naar Rijsel willen afreizen: reizigers dienen wel te reserveren (plaatsen zijn al beschikbaar vanaf 30 euro). Vervoersbewijzen kunnen via de website van NMBS Europe worden aangekocht (www.nmbs-europe.be).

Reizigers kunnen uiteraard ook gebruik maken van het IC-aanbod van NMBS naar Rijsel (één trein per uur vanuit Doornik en Kortrijk) (www.detrein.be). Let wel, terugreizen is enkel mogelijk vanaf zaterdag. Zaterdagochtend 2 juli vertrekt de eerste IC-trein terug uit om 6u49 richting Doornik en om 7u08 richting Kortrijk. De eerste internationale trein (TGV) vertrekt om 9u08 vanuit Rijsel naar Brussel.

Géén nachtelijk NMBS-treinaanbod terug naar België na afloop EK-match

Voor de IC-treinen van NMBS die naar Rijsel rijden, zorgt de incompatibiliteit tussen het Franse spoornet en het Belgische spoornet voor een belangrijk struikelblok. NMBS beschikt slechts over één type trein (MS 96 motorstel) dat in Frankrijk is toegelaten.

Gezien de verwachte toevloed van reizigers beschikt NMBS niet over voldoende materieel om aan die vraag op een verantwoorde manier te voldoen. Het inzetten van extra treinen ’s nachts vanuit Rijsel naar België zou verder ook betekenen dat reizigers in lege stations stranden, zonder verdere aansluiting naar hun uiteindelijke bestemming.

Door deze operationeel-technische en veiligheidsredenen ziet NMBS daarom af van een extra aanbod voor de terugreis.

           
check2-anim