quai

NMBS verkoopt het stationsgebouw van Wondelgem zodat dit beschermde gebouw een nieuwe bestemming kan krijgen. Het gebouw dateert uit 1906 en bestaat uit een hoofdgebouw, een woonhuis, een goederenloods en omliggende grond. Het is een uitzonderlijk vastgoed met een industrieel-archeologische waarde. Geïnteresseerden kunnen nog tot 9 januari 2018 een bod uitbrengen.

NMBS bezit veel gebouwen en terreinen die niet meer nodig zijn voor de openbare dienstverlening en in aanmerking komen voor een nieuwe invulling. Om deze gebouwen en terreinen te valoriseren, organiseert NMBS marktconsultaties. De opbrengst gaat naar investeringen voor het comfort van de reizigers. De loketten van het stationsgebouw Wondelgem zijn al sinds 1 november 2015 gesloten. De reizigers kunnen hun vervoersbewijs kopen aan de automaat of via de digitale verkoopkanalen van NMBS.

Het stationsgebouw van Wondelgem werd gebouwd in 1906 en bestaat uit een hoofdgebouw, een woongedeelte met verdiepingen, een goederenloods en omliggende grond. Het is een goed bewaard voorbeeld van een spoorwegstation uit begin 20ste eeuw met industrieel-archeologische waarde. Op 19 maart 2002 werd het op de lijst van beschermde monumenten geplaatst.

Het stationsgebouw ligt op de spoorlijn Gent-Eeklo. Met het nieuwe vervoersplan vanaf 10 december 2017 wordt het voorstedelijk aanbod rond Gent versterkt en zullen er tussen Gent en Eeklo op weekdagen tijdens de ochtendspits twee extra piekuurtreinen rijden: een extra trein om 7.07 uur naar Gent-Sint-Pieters en een andere extra trein om 7.49 uur naar Eeklo.

Geïnteresseerden kunnen nog tot 9 januari 2018 een bod uitbrengen. De instelprijs is vastgelegd op 600.000 euro. De verkoop verloopt via schriftelijke biedingen. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar. Kandidaat-kopers kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen via veronique.pollefeyt@nmbs.be. Ook een plaatsbezoek is mogelijk na afspraak.