B4you

NMBS legt deze zomer 71 extra treinen van en naar acht verschillende muziekfestivals. Dat waren er nooit eerder zoveel. Daarnaast wordt van een aantal normale treinen ook de capaciteit uitgebreid en zijn er speciale treintickets, zodat festivalgangers voordeliger of zelfs gratis naar de festivalweide kunnen sporen. Ook de ‘Party Train’ rijdt opnieuw. Het gaat om een trein waarvan twee rijtuigen zijn ingericht als feestrijtuigen met onder meer een dansvloer en een dj.

Trein brengt jongeren snel, veilig en zorgeloos van en naar festivalweide

NMBS werkt elk jaar samen met de grote muziekfestivals om indien nodig het treinaanbod te versterken en voordelige treintarieven uit te werken. Hierdoor kunnen jongeren niet alleen snel en veilig, maar ook zonder file- of parkeerstress het festival bereiken.

Afhankelijk van de overeenkomst die het muziekfestival sluit met NMBS, reizen de jongeren daarbovenop ook aan een voordelige forfaitaire prijs of zelfs gratis met de trein van en naar het festival.

‘Party Train’ naar zes festivals

Voor het derde jaar op rij rijdt ook de ‘Party Train’ naar een aantal festivals. Het gaat om een extra trein waarvan een aantal rijtuigen zijn ingericht als echte feestrijtuigen, met een bar, een dansvloer en een dj. Nieuw dit jaar is dat de ‘Party Train’ niet één, maar twee feestrijtuigen telt en dat de muziek die de dj’s (Sem Thomasson, DJ Carl en Steve Slight) op de trein zullen draaien, in dezelfde stijl is als die van het festival.

Op donderdagmiddag 15 juni 2017 spoort de ‘Party Train’ voor het eerst deze zomer. Hij rijdt dan voor de eerste keer naar de Graspop Metal Meeting in Dessel. De trein vertrekt vanuit het station Antwerpen-Centraal en rijdt tot in het station van Mol. Van daaruit rijden er gratis pendelbussen van De Lijn van en naar de festivalweide in Dessel.

De komende maanden rijdt de ‘Party Train’ ook nog naar Rock Werchter (woensdag 28 juni), Les Ardentes (zaterdag 8 juli), Dour (woensdag 12 juli), Pukkelpop (woensdag 16 augustus) en Laundry Day (zaterdag 2 september).

Overzicht op detrein.be

De volledige dienstregeling naar de muziekfestivals is te raadplegen op de website www.detrein.be of via de NMBS-app. Op de website staat per festival ook alle informatie over de extra treinen en de voordeeltarieven. Reizigers kunnen via de website www.festivaltrain.be ook een game downloaden, waarmee ze gratis festivaltickets kunnen winnen.

loader