NMBS zoekt een koper voor het beschermde stationsgebouw van Haaltert. Dit karaktervolle 19de eeuwse gebouw op de spoorlijn Denderleeuw-Kortrijk heeft een centrale ligging en is erg goed bereikbaar. Er zijn verschillende invullingen mogelijk.

NMBS bezit veel gebouwen en terreinen die niet meer nodig zijn voor de openbare dienstverlening en in aanmerking komen voor een nieuwe bestemming. De loketten van het station Haaltert zijn sinds juni 2013 gesloten. De reizigers kunnen hun vervoersbewijs kopen aan de biljettenautomaat of via de digitale verkoopkanalen van NMBS.

NMBS zal in 2019-‘20 de parkeer- en onthaalinfrastructuur in Haaltert vernieuwen. Op de nieuwe parking komen 199 parkeerplaatsen en een nieuwe overdekte stalling voor 208 fietsen. Onder de luifel van de fietsenstalling komt ook een nieuwe wachtruimte zodat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. Het stationsgebouw van Haaltert dateert uit het derde kwart van de 19de eeuw en is sinds 23 februari 2005 beschermd als monument. Het is een karaktervol stationsgebouw met een heel centrale ligging aan de gewestweg tussen Erembodegem en Schendelbeke en op de spoorlijn Denderleeuw-Kortrijk. Ook de E40 en stad Aalst liggen vlakbij.

Geïnteresseerden kunnen nog tot 8 februari 2018 een bod uitbrengen. De instelprijs is vastgelegd op 140.000 euro. De verkoop verloopt via schriftelijke biedingen. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar. Kandidaat-kopers kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen via Kris Van Buynder (kris.vanbuynder@nmbs.be of tel. 09 241 21 07).