quai

NMBS en Infrabel starten begin oktober 2017 met de verhoging en vernieuwing van de perrons in de stopplaats Lierde. De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. De werkzaamheden starten met perron 1. Perron 2 werd al verhoogd, maar wordt nu vernieuwd en krijgt net als perron 1 ook nieuwe schuilhuisjes, perronverlichting, zitbanken, blindengeleidetegels en luidsprekers. De werkzaamheden zullen tegen de zomer van 2018 klaar zijn.

Perron 1 in de stopplaats Lierde wordt verhoogd tot 76 cm en volledig vernieuwd. Perron 2 is al verhoogd en wordt nu enkel vernieuwd met tegels en onthaalinfrastructuur. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, perronverlichting, zitbanken, blindengeleidetegels en luidsprekers.

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd en zullen starten vanaf begin oktober 2017 met perron 1. De vernieuwing gebeurt in fasen zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Vanaf begin februari 2018 zal perron 2 worden aangepakt. NMBS en Infrabel investeren 750.000 euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Lierde voor meer veiligheid en comfort van de treinreizigers.

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. In november 2017 zal er tijdens 1 weekend voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens dat weekend vervangbussen in. Tijdens de werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons zullen er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Reizigers worden aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets om naar het station te komen.

De gemeente Lierde is bijzonder blij met deze investering. Mobiliteitsschepen Marc De Ville kan de verhoging van het reizigerscomfort alleen maar toejuichen. Ook burgemeester Jurgen Soetens benadrukt het belang van deze investering voor de toekomst van de stopplaats Lierde. Een dergelijke investering bevestigt het vertrouwen van NMBS en Infrabel in de stopplaats Lierde. Hij hoopt dat op korte termijn ook de parking kan worden heringericht. In het verleden heeft Lierde door de opmaak van een RUP stationsomgeving al de nodige stappen gezet om dit mogelijk te maken.

Met het nieuwe vervoersplan dat ingaat op 10 december 2017 krijgen de reizigers uit Lierde via een vlotte overstap in Zottegem tijdens de week een snellere verbinding richting Oudenaarde en Kortrijk.

loader