B4you

NMBS past tijdens de zomervakantie haar aanbod aan. Zo rijden er elke dag tientallen extra treinen van en naar de kust en andere toeristische bestemmingen en zijn er ook voordelige zomertarieven. Daarnaast rijden er minder piekuurtreinen, aangezien er tijdens de vakantieperiode minder pendelaars en studenten zijn.

Het treinaanbod wordt elk jaar aangepast tijdens de maanden juli en augustus. NMBS speelt daarmee in op de gewijzigde reizigersstromen tijdens de zomermaanden. Enerzijds zijn er minder pendelaars, maar anderzijds wel meer toeristen die met de trein een uitstap willen maken.

Minder piekuurtreinen

Vanaf maandag 3 juli 2017 tot en met vrijdag 1 september rijden er minder piekuurtreinen dan normaal. Tijdens de rest van het jaar worden die piekuurtreinen ingezet om de ochtend- en avondpiek te versterken.

Extra treinen van en naar de kust

Vanaf zaterdag 1 juli 2017 tot en met zondag 3 september 2017 rijden er zowel op weekdagen als tijdens het weekend extra treinen van en naar de grote kuststations (Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne). Iedere weekdag rijden er in totaal dertig extra treinen. Op weekend -en feestdagen zijn dat er 32. Indien er extra mooi weer wordt voorspeld, kunnen daar zowel op een weekdag als tijdens het weekend nog zes extra treinen bij komen. Daarnaast kunnen bij een grote toevloed aan reizigers ook in real time extra treinen worden ingelegd. NMBS houdt daarvoor personeel en treinen stand-by, zodat die zo snel mogelijk kunnen worden ingezet.

Extra aanbod naar toeristische bestemmingen

Ook richting andere toeristische bestemmingen (Walibi, Pairi Daiza, Ardennen) wordt het treinaanbod tijdens de zomervakantie versterkt. Op een weekdag gaat het om dertien extra treinen van en naar de stopplaatsen van Bierges-Walibi en Houyet (afvaart van de Lesse). Op een weekenddag rijden er 24 extra treinen van en naar Bierges-Walibi, Houyet (afvaart van de Lesse) en Cambron-Casteau (Pairi Daiza).

Voordelige zomertarieven

Naast het extra treinaanbod heeft NMBS ook deze zomer voordelige tarieven. Nieuw dit jaar is dat reizigers kunnen genieten van een extra lang weekendbiljet, waarmee ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke Belgische bestemming kunnen reizen. Tijdens de zomervakantie is dit weekendbiljet geldig vanaf donderdagavond 19u tot en met maandag.

Daarnaast is er deze zomer opnieuw het voordelige jongerentarief Go Unlimited. Daarmee reizen jongeren tot 26 jaar voor 12 euro per week of 25 euro per maand onbeperkt met de trein, en dat in heel België.

Wie met de trein naar een muziekfestival wil, kan voor verschillende festivals rekenen op een voordelig tarief. Tot slot zijn er ook de B-Dagtrips, een voordelige formule waarmee je de treinreis combineert met de toegang tot een toeristische attractie. Ook tijdens de zomervakantie is dat mogelijk voor verschillende tentoonstellingen.

Overzicht op de trein.be

Reizigers die meer informatie willen over het zomeraanbod of de dienstregeling willen raadplegen, kunnen terecht op de website www.detrein.be, de gratis NMBS-app, de Facebook- en Twitteraccounts of bij het stationspersoneel.