travaux

NMBS start op vrijdag 1 september 2017 met werkzaamheden voor de uitbreiding van de parkings bij het station Lier. De NMBS-parking op het Leopoldplein wordt uitgebreid met 100 parkeerplaatsen. De niet-overdekte fietsenstalling naast het stationsgebouw krijgt een overkapping voor meer comfort en veiligheid en wordt uitgebreid met 144 fietsplaatsen. De werkzaamheden zullen klaar zijn tegen najaar 2018. NMBS investeert 435.000 euro in deze uitbreiding en comfortverhoging.

De NMBS-parking op het Leopoldplein in Lier wordt uitgebreid met 100 plaatsen en zal na de uitbreiding beschikken over in totaal 140 parkeerplaatsen. De fietsenstalling naast het stationsgebouw wordt uitgebreid van 544 naar 688 plaatsen en wordt volledig overkapt zodat de pendelaars er hun fiets veilig en droog kunnen parkeren.

De reizigers zullen minimale hinder van de werkzaamheden ondervinden. Op de autoparking zullen er gedurende de werken een 30-tal parkeerplaatsen worden ingenomen voor een tijdelijke fietsenstalling. Een groot deel van de huidige fietsrekken naast het stationsgebouw moet voor het plaatsen van de fietsoverkapping tijdelijk verhuizen.

NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor auto's en fietsen. Als stations goede parkeervoorzieningen hebben, zetten reizigers ook sneller de stap naar het openbaar vervoer. Met het nieuwe vervoersplan vanaf 10 december 2017 zal het treinaanbod vanuit Lier worden uitgebreid. Zo krijgen de reizigers in de avondpiek een bijkomende piekuurtrein naar Mol.

check2-anim