travaux

NMBS start op maandag 4 september 2017 met de bouw van een ondergrondse fietsenstalling voor 1.400 fietsen in het station Oostende. Fietsende reizigers zullen er vanaf eind augustus 2018 hun fiets comfortabel, veilig en overdekt kunnen parkeren. NMBS investeert 5,3 miljoen euro in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling.

Sinds 2012 wordt er volop gewerkt aan de vernieuwing van het station Oostende om het comfort van de reizigers te verhogen. Momenteel zijn de werkzaamheden bezig voor de vernieuwing van het laatste perron met overkapping zodat in de zomer van 2018 het vernieuwde station zal klaar zijn.

De ondergrondse fietsenstalling komt onder het stationsplein van Oostende. Er zal plaats zijn voor 1.400 fietsen. Reizigers zullen er vanaf eind augustus 2018 hun fiets comfortabel, veilig en overdekt kunnen parkeren.

De tijdelijke fietsenstalling op het stationsplein wordt voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsenstalling op 4 september 2017 herschikt. Zo wordt het eerste deel van de fietsrekken verplaatst. Het aantal fietsplaatsen wijzigt niet.

De reizigersstromen in en rond het station Oostende worden vanaf midden september 2017 gewijzigd. Er komt aangepaste signalisatie om de treinreizigers naar het juiste perron te begeleiden.

NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor fietsen en auto’s. Als stations goede parkeervoorzieningen hebben, zetten reizigers ook sneller de stap naar het openbaar vervoer.

Het station Oostende is het belangrijkste kuststation. In juli en augustus 2017 reisden meer dan 1,1 miljoen reizigers met de trein van en naar Oostende. NMBS zet tijdens de zomermaanden en met mooi weer ook extra treinen in van en naar de kust. Met het nieuwe vervoersplan vanaf 10 december 2017 zal het treinaanbod nog verder worden verbeterd. Zo zullen reizigers vanuit Oostende 10 minuten sneller kunnen reizen naar Roeselare en Kortrijk.