fiets

Treinreizigers die met de fiets naar het station Oostende komen, kunnen vanaf 10 augustus 2018 hun fiets veilig en comfortabel parkeren in de etagerekken van de nieuwe overdekte fietsenstalling onder het stationsplein. De bovengrondse rekken worden vanaf 13 augustus rij per rij gedemonteerd en verhuizen gefaseerd naar de ondergrondse fietsenstalling. In de nieuwe, ruime fietsenstalling is tegen eind augustus 2018 plaats voor in totaal 1.400 fietsen. NMBS investeerde 5,3 miljoen euro in de nieuwe fietsenstalling.

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling startte in september 2017 en is nu bijna een jaar later klaar. De toegang tot de nieuwe fietsenstalling bevindt zich op het stationsplein. Reizigers dienen met de fiets aan de hand de traphelling te nemen en kunnen de fietsenstalling opnieuw verlaten via de wenteltrap naar het voorperron. De toegangen zijn ontworpen voor de veiligheid en het comfort van de fietsers. Dankzij de grote ronde openingen komt er in de fietsenstalling ook volop natuurlijk licht binnen.

Ook het Fietspunt verhuist in de eerste week van september 2018 naar de nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Hier kunnen reizigers terecht voor een kleine fietsherstelling en het Fietspunt staat eveneens in voor de veiligheid, orde en netheid van de fietsen in de parking. In de fietsenstalling hangen ook bewakingscamera’s. De beelden hiervan worden 24/24u gevolgd in het Security Operations Center van NMBS. NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor fietsen en auto’s. Als stations goede parkeervoorzieningen hebben, zetten reizigers ook sneller de stap naar het openbaar vervoer.

Eind september 2018 zal het vernieuwde station Oostende volledig klaar zijn. Aansluitend volgt nog de vernieuwing van het stationsplein.

loader