sous-chef
In het station Zellik zijn momenteel werkzaamheden bezig voor de aanleg van de fietssnelweg F212 tussen Asse en Brussel. In dit kader wordt ook de toegankelijkheid van het station Zellik verbeterd en komt er een bijkomende fietsenstalling. De werken zullen tegen zomer 2018 klaar zijn. De gemeente Asse, NMBS, de provincie Vlaams- Brabant en het Vlaams Gewest investeren samen 380.000 euro in meer reizigerscomfort.

De trap naar perron 1 aan de Vliegwezenlaan wordt vervangen door een bredere trap met fietsgoot en leuning. De trap naar perron 1 vanaf de fietsersbrug aan de Jan Longinstraat wordt vervangen door een toegankelijke fietshelling. Er komt ook een nieuwe stalling voor 40 fietsen.

Deze werken zullen voor de treinreizigers in het station Zellik tijdelijk hinder met zich meebrengen. Zo zal de trap naar perron 1 aan de Vliegwezenlaan niet meer toegankelijk zijn vanaf 19 februari tot en met midden mei 2018. De reizigers kunnen tijdens de werken via de fietsersbrug naar perron 1. Vanaf midden mei 2018 wordt de trap naar perron 1 vanaf de fietsersbrug afgebroken en vervangen door een fietshelling. De reizigers kunnen de vernieuwde trap aan de Vliegwezenlaan gebruiken.

Het treinaanbod vanuit het station Zellik is sinds het nieuwe NMBS-vervoersplan van december 2017 verder uitgebreid. Zo zijn er sinds december richting Dendermonde op weekdagen extra treinen om 19u25, 20u26 en 23u02.

loader