B4you

Op verschillende plaatsen in en rond Brussel duikt vanaf vandaag de nieuwe campagne van het S-aanbod op. Het S-aanbod is het voorstedelijk treinaanbod van NMBS, dat deel uitmaakt van het Brusselse Gewestelijk ExpresNet (GEN). De NMBS wil het S-aanbod meer zichtbaarheid geven en bekender maken bij de pendelaar, want met 700 S-treinen per dag en 143 stations is het een duurzamer en sneller alternatief voor de wagen en de bijhorende files. De boodschap luidt dan ook niet voor niets: “De S-trein. Jouw sluipweg in en rond Brussel.”

Het doel van de nieuwe campagne is om de pendelaars uit hun auto te krijgen en te doen overstappen op de S-trein. Daarom hangen er vanaf vandaag in de buurt van verschillende stations affiches met daarop het aantal S-treinen per uur in dat station.

XL-affiches langs drukke wegen

De campagne loopt ook online en wordt ook getoond op de extra grote digitale schermen aan de Van Praetbrug en de Deltatunnel, twee plaatsen waar dagelijks duizenden wagens passeren en zich vervolgens vastrijden in de file.

Naar aanleiding van de langdurige werken aan de Reyerstunnel en de Leopold II-tunnel worden ook daar de komende maanden zeer grote affiches opgehangen, die de pendelaar duidelijk moeten maken dat er met de S-trein een alternatief bestaat om vlot op je bestemming te geraken.

Nu al 700 treinen, 12 verbindingen en 143 stations

Het S-aanbod is het voorstedelijke treinaanbod van NMBS in Brussel, dat deel uitmaakt van het Brusselse Gewestelijk ExpresNet (GEN). Het omvat een zone van ongeveer dertig kilometer rond de hoofdstad.

Sinds de lancering van het S-aanbod in december 2015 is de dienstregeling ervan almaar verder uitgebreid. Intussen zijn er 700 S-treinen die elke dag twaalf S-verbindingen en 143 stations in en rond Brussel bedienen.

En daar blijft het niet bij. Dankzij de herlancering van de spoorwerken aan het GEN eind vorige maand, kan NMBS de komende jaren het aanbod en de frequentie van haar S-treinen geleidelijk verhogen.

Renovatie en bouw van nieuwe stations

Daarbovenop investeert NMBS de komende jaren maar liefst 155 miljoen euro in de renovatie van de stations op de verschillende S-lijnen. Concreet gaat het om de bouw of renovatie van onthaalinfrastructuur, de bouw van nieuwe perrons, nieuwe schuilhuisjes en liften en de ingebruikname van parkings, voor zowel auto’s als fietsen. Met Arcaden, Mouterij en Tour en Taxis zijn er de afgelopen jaren al nieuwe stations bijgekomen. En de komende jaren kunnen reizigers ook terecht in de nieuwe stations Ukkel-Moensberg (eind 2024), Ceria (in Anderlecht, in de loop van 2020) en Braine-Alliance (in de loop van 2025).