B4you

NMBS en Infrabel starten vanaf 23 april 2018 met de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station Torhout. De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort en veiligheid kunnen genieten. De werkzaamheden zullen in april-mei 2019 klaar zijn.

De perrons in het station Torhout worden verhoogd en volledig vernieuwd. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. NMBS en Infrabel willen zo op korte termijn het comfort en de veiligheid van de treinreizigers in het station Torhout verhogen en investeren samen 1,6 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons.

Meer comfort en veiligheid

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd en zullen starten met perron 2. Eerst wordt kant Brugge van perron 2 aangepakt (fase 1), daarna kant Lichtervelde (fase 2). De vernieuwing gebeurt in 4 deelfasen zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Vanaf oktober 2018 zal perron 1 kant Brugge worden aangepakt (fase 3) en vanaf januari 2019 ten slotte kant Lichtervelde (fase 4). In april-mei 2019 zullen de perrons volledig verhoogd en vernieuwd zijn.

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden zal er omwille van de veiligheid enkel in de weekends van 2-3 juni en 10-11 november 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens deze weekends vervangbussen in.

Er zullen tijdens de werken tijdelijk een aantal parkeerplaatsen in de stationsomgeving worden ingenomen als werfzone. Treinreizigers worden aangeraden om zoveel mogelijk op een duurzame manier met de fiets of de bus naar het station te komen. Er zijn voldoende veilige en comfortabele fietsrekken bij het station beschikbaar. Aansluitend op de perronvernieuwing zal NMBS in 2018-’19 ook de fietsenstallingen bij het station Torhout verbeteren.

Treinaanbod

Het treinaanbod vanuit het station Torhout is sinds het nieuwe NMBS-vervoersplan van december 2017 verder verbeterd. Zo rijdt de IC-trein (Brussels Airport-Zaventem – Oostende) sinds december 9 minuten sneller naar Kortrijk. Dat komt omdat deze IC-trein minder lang stilstaat in Lichtervelde en er dus ook minder tijd verliest.