trein

NMBS verkoopt het vroegere stationsgebouw van Ertvelde zodat dit charmante gebouw een nieuwe bestemming kan krijgen. Het station van Ertvelde (Rieme) ligt op de goederenspoorlijn Gent-Zelzate-Terneuzen en dateert uit 1865. Het is een uitzonderlijk vastgoed dat sinds 2009 ook is vastgesteld als bouwkundig erfgoed. De gemeente Ertvelde (Evergem) is heel centraal gelegen in de Gentse Kanaalzone, op de grens tussen het Gentse Houtland en het Meetjesland. Geïnteresseerden kunnen nog tot 18 september 2018 een bod uitbrengen.

NMBS bezit veel gebouwen en terreinen die niet meer nodig zijn voor de openbare dienstverlening en in aanmerking komen voor een nieuwe invulling. Om deze gebouwen en terreinen te valoriseren, organiseert NMBS marktconsultaties.

Het vroegere stationsgebouw van Ertvelde in de Stationsstraat 71 bestaat uit een stationsgebouw, woning en bijgebouw met omliggend grond. Het heeft een totale oppervlakte van 1.022,04 m².

Het stationsgebouw van Ertvelde was één van de vier stations (naast Langerbrugge, Terdonk-Kluizen en Zelzate) die de privé-spoormaatschappij Gand à Terneuzen in 1865 op de spoorlijn Gent-Terneuzen opende. De vier stations werden volgens eenzelfde concept gebouwd.

Geïnteresseerden kunnen nog tot 18 september 2018 om 11u een bod uitbrengen. De instelprijs is vastgelegd op 220.000 euro. De verkoop verloopt via schriftelijke biedingen. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar. Kandidaat-kopers kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen via veronique.pollefeyt@nmbs.be of via tel. 09 241 20 52. Ook een plaatsbezoek is mogelijk na afspraak.

loader