B4you

NMBS en Infrabel starten begin mei 2018 met de werkzaamheden voor de tweede fase van de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station Melle. Perron 1 is al sinds najaar 2017 vernieuwd en opgehoogd, nu wordt perron 2 aangepakt. De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers in Melle van meer comfort en veiligheid kunnen genieten.

NMBS en Infrabel starten begin mei 2018 met de werkzaamheden voor de tweede fase van de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station Melle. Perron 1 (treinen richting Brussel) is al sinds najaar 2017 vernieuwd en opgehoogd. Nu wordt perron 2 (treinen richting Gent) aangepakt.

De verhoging van de perrons in het station zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers in Melle van meer comfort en veiligheid kunnen genieten. De werkzaamheden zullen eind 2018 klaar zijn.

Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige led- verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage en kinderwagens.

Meer comfort en veiligheid

De toegangshelling vanaf de parking naar perron 1 is al gerealiseerd. De trap naar perron 1 volgt. In deze tweede fase wordt vanaf de Lindestraat een trap en toegangshelling aangelegd naar perron 2. Vanuit de Kruisstraat komt er in de reizigersonderdoorgang een bijkomende opening waardoor reizigers snel en comfortabel de perrons kunnen bereiken. De leuning op de steunmuur wordt ook vervangen door een nieuwe leuning.

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Er wordt in fasen gewerkt zodat het perron steeds toegankelijk blijft. Om de nieuwe perronboorden op perron 2 te plaatsen zal er voor de veiligheid in het weekend van 9-10 juni 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens dit weekend vervangbussen in.

NMBS en Infrabel investeren 1,6 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van beide perrons in Melle voor meer comfort en veiligheid van de treinreizigers. NMBS investeerde bij het station Melle in 2016 ook al 200.000 euro in een nieuwe parking voor 79 auto’s. Het stationsgebouw werd door NMBS verkocht en krijgt een nieuwe bestemming.