Voeg het openbaar vervoer toe aan je nieuwe gewoonten!

Met het openbaar vervoer reizen, dat is zoveel meer dan je van punt A naar punt B verplaatsen. Het is ook het ideale moment voor wat me-time. De voorbije maanden heeft de coronacrisis onze gewoonten doen veranderen. Maar de troeven van het openbaar vervoer, die zijn nog steeds dezelfde.

<h3 style="margin-left: 40px;"><span style="background-color: #0070c0; color: #ffffff;">Voeg 37 bladzijden toe aan je nieuwe gewoonten!</span></h3>

Een absolute klassieker: boeken lezen

Staat met stip op 1 in het lijstje van meest beoefende activiteiten op het openbaar vervoer: lezen. Vaarwel regenachtige landschappen, lawaaierige buren en storende geluiden: als je in een boek duikt, lijkt het even alsof de wereld om je heen verdwijnt. Of je nu een roman leest, een stripverhaal, een manga, de krant, een tijdschrift, of zelfs 'Breien voor dummies', dat maakt allemaal niet uit. Als je er maar plezier aan beleeft!

Inspiratie nodig? Bekijk even de Top 5 van boeken die lezen als een trein, gekozen door de redactie. 

Ajoutez les transports en commun

<h3 style="margin-left: 40px;"><span style="background-color: #0070c0; color: #ffffff;">Voeg een kantoor toe aan je nieuwe gewoonten!</span></h3>

Werken terwijl je reist

Als er nu iets is wat niet kan achter het stuur, dan is het wel werken of studeren. E-mails beantwoorden, een presentatie finetunen, nog even wat herhalen voor je examen Frans, of je huistaak wiskunde afwerken die je vergeten was onderin je boekentas ... Of schuilt in jou een artiest? Dan vind je onderweg misschien wel de inspiratie om de volgende wereldhit te schrijven!

Inspiratie nodig? Waarom bijvoorbeeld niet naar de Ultratop luisteren op Spotify of Youtube music

Ajoutez les transports en commun

<h3 style="margin-left: 40px;"><span style="background-color: #0070c0; color: #ffffff;">Voeg een podcastmoment toe aan je nieuwe gewoonten!</span></h3>

Naar podcasts luisteren

Er staan oneindig veel podcasts online, over de meest uiteenlopende onderwerpen: humor, reizen, koken, cultuur, human interest ... Luister een radio-uitzending terug of beluister een van de vele originele podcasts die je alleen op internet vindt.

Ideaal om - gratis en voor niks - je blik te verruimen of even te ontspannen. Waar en wanneer je wilt.

Ajoutez les transports en commun

<h3 style="margin-left: 40px;"><span style="background-color: #0070c0; color: #ffffff;">Voeg stressvrij boodschappen doen toe aan je nieuwe gewoonten!</span></h3>

Anders boodschappen doen

Zeg vaarwel tegen de stress van het weekendboodschappen doen met de auto. Kies voor het comfort en de rust van lokaal inkopen te doen en shop bij de kruidenier op de hoek of in de buurtwinkel. Ga op schattenjacht in plaatselijke antiekwinkeltjes en sluit af met een glaasje op een terras.

Zin in een uitstapje? Neem gewoon de bus, tram, metro of trein. Het is de ideale manier om je te verplaatsen, binnen je stad of naar alle uithoeken van ons prachtige landje. Zeker als je kleine monstertjes meehebt die je moet bezighouden tijdens de reis.

Hieronder vind je een lijst met alle brocantezaken van België.

Ajoutez les transports en commun

<h3 style="margin-left: 40px;"><span style="background-color: #0070c0; color: #ffffff;">Voeg het mondmasker toe aan je nieuwe gewoonten!</span></h3>

Draag een mondmasker om iedereen om je heen te beschermen

En vergeet uiteraard de andere basisregels niet! Als er al een accessoire in de mode is momenteel, dan is het wel het mondmasker. Hou het gezond en draag er altijd een wanneer je met het openbaar vervoer reist. Beetje tijdverdrijf nodig? Bestudeer de mondmaskers van je medereizigers. Je zal versteld staan hoe origineel sommige zijn!

Ajoutez les transports en commun

Een campagne van ongekende omvang

Door de coronacrisis nam het aantal reizigers op het openbaar vervoer een sterke duik. Tot op vandaag vervoeren treinen, trams, bussen en metro's gemiddeld slechts de helft van het aantal reizigers in vergelijking met voor de crisis. Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit (van 16 tot 22 september) slaan NMBS, MIVB, TEC en De Lijn de handen in elkaar voor een gezamenlijke campagne. Hun ambitie: het vertrouwen in het openbaar vervoer herstellen en aantonen dat het openbaar vervoer een veilige, comfortabele en duurzame mobiliteitskeuze blijft, vandaag en morgen.

logo SNCBlogo teclogo delijnlogo STIB
check2-anim