Books

De wedstrijd is afgelopen en de winnaar is bekend!

Het is het door Ludivine, Augustin en Adrien van Saint-Luc in Luik gecreëerde project Bebook dat werd geselecteerd na de oproep tot stemmen op de sociale netwerken van NMBS begin januari.

Proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemende studententeams!

De NMBS-boekenkast zal in 50 exemplaren door een maatwerkbedrijf worden vervaardigd op basis van de plannen van het Bebook-project en zal vervolgens worden geïnstalleerd in 50 stations door het hele land !

Bebook

De wedstrijd 

Ter herinnering: 13 teams van studenten architectuur, product- of industrieel design uit het hele land kregen begin 2020 de volgende uitdaging voorgeschoteld: het ontwerpen van een boekenkast voor in de NMBS-stations.

Een boekenkast is een kleine straatbibliotheek waar iedereen gratis boeken kan afgeven en lenen en zo toegang heeft tot cultuur.

De studenten kwamen naar onze werkplaats in Mechelen waar wij motorrijtuigen, locomotieven, treinstellen en rijtuigen onderhouden, herstellen en renoveren. Daar kozen ze oude treinonderdelen die ze in hun voorstel opnieuw zouden gebruiken.

students

Ze hadden tot 22 november de tijd om ons hun voorstel in te sturen en een jury van 11 internen (Corporate Brand, Innovation, Stations, Technics) en externen (jonge ontwerpers) kwam op 24 november bijeen om de top 2 te kiezen.

De criteria waar ze op hebben gelet:

  • Algemene esthetiek
  • NMBS-look
  • Originaliteit en creativiteit van het voorstel
  • Gebruik van upcycling
  • Functionaliteit en gebruiksgemak
  • Stevigheid en weerstand tegen slijtage in de openbare ruimte 

Begin januari hebben we het publiek gevraagd om via de sociale netwerken van NMBS te stemmen op één van de deelnemers.

Meter/peter worden van een NMBS-boekenkast?

Neem je regelmatig de trein in hetzelfde station? Lezen en boeken maken deel uit van je leven? Is het idee van het delen van je lievelingslectuur en van boeken met iedereen spannend? Dan kan je eventueel peter of meter worden van een boekenkast. Er zijn geen verplichtingen of eisen. Wij vertrouwen er gewoon op dat je de boekenkast verzorgt en ons op de hoogte brengt in geval van schade of storingen. En natuurlijk staan we open voor alle suggesties die je zou kunnen hebben rond de boekenkast.

Ben je geïnteresseerd?

Wil je meter of peter worden van een ervan? Laat het ons weten via het volgende adres: boeken-livres@belgiantrain.be