Een smakelijke expo in het kader van het nieuwe Snijders&Rockoxhuis.

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had. Le Duc laat zich inspireren door barokke voedingstillevens en zorgt met nieuw foto- en videowerk voor een andere kijk op barok. Letterlijk en figuurlijk.

Carper ende ghimber, caneel ende rosijn, Quaeckels, lijstres, vincken ende diergelijcke in deech, Potagie.....

Een greep uit het menu van de 17e-eeuwse burger. De ingredienten vind je in de imposante markttaferelen en stillevens van Frans Snijders en zijn tijdgenoten. Culinair fotograaf Tony Le Duc heeft met Snijders dat scherpe oog gemeen. Zijn beelden verheffen basisvoedsel tot kunst. Le Duc tovert met kleur en compositie. Zet zijn foto's naast de 17e-eeuwse stillevens en je krijgt een bijzonder spanningsveld.

Begin 2018 opende een overheerlijke tentoonstelling haar deuren voor het grote publiek in het huis en atelier van Frans Snijders zelf, naast het Rockoxhuis.

Na dit voorgerecht kan je genieten van een typisch barokgerecht in het restaurant of de barok-foodtruck.

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 18 jaar.
Meer info: www.snijdersrockoshuis.be

Open van 28 september t.e.m 13 januari 2019 van 10u tot 17u
Gesloten op maandag

Prijs per persoon (€)

(varieert naargelang de reisafstand)

   van  tot
 Jongere (18 t.e.m. 25)  14,40  19,90
 Volwassene (26 t.e.m. 59)  16,40  23,90
 Senior (vanaf 60 )  14,40  19,90

 

Gratis voor kinderen jonger dan 18 jaar

Kom met de trein!

  • een voordelige prijs: H/T treinreis in 2e klas + toegang 
  • het metrotraject H/T met De Lijn inbegrepen
  • een smakelijke expo in de buurt van het station van Antwerpen-Centraal
  • neem een metro lijn 3, 5, 9 of 15 richting Linkeroever, stap uit aan halte Meir, neem dan bovengronds tram 7 tot aan de eindhalte MAS
  • de tentoonstelling is 10 minuten wandelen

Waar kopen?

Aan de loketten
Aan de automaten