Oeps, deze Discovery Combi is definitief afgelopen. Ontdek de leukste activiteiten van het moment en ons volledige aanbod Discovery Combi!

Door middel van multimedia, fims, workshops, lezingen, evenementen en performances ontdek de Eerste Werelddoorlog 14-18 met een nieuw invalshoek.

Voor het honderdjarige herdenkingsfeest van WOI wordt de tijdelijke tentoonstellingszaal van het Mons Memorial Museum ingericht in een ontmoetings- en ontspanningsruimte.

Bergen is de plek waar het eerste gevecht tussen het Britse en Duitse leger tijdens het offensief van 23 augustus 1914 plaatsvond, maar ook de plek waar de geallieerde legers op 11 november 1918 stopten met de aanvallen. De Bergenaars kenden 4 jaar lang oorlog en bezetting. Hun dagelijkse leven bestond uit opgelegde beperkingen, onophoudelijke controles en vernederingen die hen verhinderden om een een normaal leven te leiden...

Verleng jou bezoek naar het Mundaneum vanaf 9 November met de tentoostelling " Europa Start hier. De Vredesarchitecten".

Vrede is geen natuurlijke staat. Het is een lang en arbeidsintensief opbouwend proces. Overal in Europa vertellen erfgoedsites het verhaal van mannen en vrouwen die hebben gewerkt aan vrede en meegebouwd hebben aan de Europese Unie. Vandaag is de Europese Unie al zeven decennia lang een vredevol gebied en een instelling van de Nobelprijs voor Vrede (2012), een eeuw na Henri La Fontaine, stichter van het Mundaneum.

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 6 jaar.
Meer info: www.monsmemorialmuseum.mons.be en www.expositions.mundaneum.org
loader