Bezoek de tentoonstelling!

Deze eerste Belgische retrospectieve over Niki de Saint Phalle (1930-2002) belicht de verschillende manieren waarop deze kunstenares in een carrière van 50 jaar uiting heeft gegeven aan haar streven om evenwaardig te zijn aan haar mannelijke collega’s. De titel "Ici, tout est possible" (Hier is alles mogelijk) verwijst naar een uitspraak die Niki de Saint Phalle deed over haar tuin met monumentale sculpturen, Le Jardin des Tarots (De Tarottuin), maar ook naar haar kenmerkende levenshouding: het zoeken naar eindeloze mogelijkheden, een houding die in de tentoonstelling duidelijk wordt aan de hand van een ruime selectie werken.

Via diverse vormen van artistieke expressie, zoals schilderen, het maken van sculpturen, maar ook performances, theater of film, ontwikkelde Niki de Saint Phalle een vernieuwende, gedurfde en veelvormige artistieke aanpak, waarbij ze onafhankelijk bleef van de grote galerieën en musea. De tentoonstelling laat zien hoe ze erin geslaagd is naam te maken in een overwegend patriarchale wereld.

Tot slot zetten we ook de vele monumentale projecten van Niki de Saint Phalle in de kijker, en de manier waarop ze de openbare ruimte inpalmde om haar werk bekend te maken bij het grote publiek. Er worden drie werken in het centrum van de stad geplaatst: in de tuin van het BAM, in de Tuin van de Burgemeester en in het Belfortpark.

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 6 jaar.
Meer info : www.polemuseal.mons.be

Open van 15 september t.e.m. 13 januari 2019 van dinsdag tot zondag, van 10u tot 18u
Gesloten op 7 en 25 december en op 1 januari 2019

Prijs per persoon (€)

(varieert naargelang de reisafstand)

   van  tot
 Kind (6 t.e.m. 11)  1,50*  
 Jongere (12 t.e.m. 25)  10,90  18,40
 Volwassene (26 t.e.m. 59)  13,90  23,40
 Senior (vanaf 60 )  10,90  18,40

 

Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

*Eén vaste prijs

Ga met de trein, dat is fijn !

  • een voordelige prijs: toegang + H/T treinreis in 2e klas
  • museum dicht bij het station Bergen
  • de BAM Museum ligt 15 min wandelen van het station Bergen

Waar kopen?

Via de website
Aan de automaten
Aan de loketten