Zondag 30 juni is Gent in de ban van de driekleur, want dan wordt het Belgisch Kampioenschap voor de eliterenners op de weg gereden, zowel voor de vrouwen als de mannen. De tocht van 223 km brengt de renners over stevige kasseistroken in de Vlaamse Ardennen. Daarna volgen nog 7 plaatselijke rondes van telkens 15,7 km in Drongen als eerbetoon aan Walter Godefroot die het BK al tweemaal won.

Neem op zondag de trein naar Gent en volg live het BK!

  • Met het Weekendbiljet geniet je 50%* korting op je heen- en terugreis.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over afgesloten wegen, omleidingen of het zoeken van een parkeerplaats.
  • Je reist comfortabel en relaxed een leuke dag tegemoet! 

Het startschot van de dameswedstrijd wordt gegeven om 10.15 uur in Gent onder de stadshal. Voor de heren om 12.00 uur.

Stap af in het station van Gent-Dampoort (+/- 1,5 km) of het station van Gent-Sint-Pieters (+/- 2,5 km) en wandel tot aan de startplaats.

De aankomst is voorzien aan de Watersportbaan rond 13.30 uur voor de dames en 17.15 uur voor de heren.

Randanimatie

  • Breng je familie mee! Tijdens het BK zal er een gooi gedaan worden naar het Guiness World Record “meest gele truien op een fiets op één locatie”. De BK Yellow Ride gaat over verkeersvrije wegen van het BK-parcours. Iedere deelnemer ontvangt een authentieke gele wielertrui.
  • Kom naar het Kidz On Wheelz dorp van Cycling Vlaanderen en ontvang een t-shirt op maat! Het is open vanaf 8u en om 8u45 kan je mee voor een rit van 15km over verkeersvrije wegen. Deelname aan dit event is volledig gratis! De rest van de dag kan je vertoeven in het Kidz On Wheelz dorp opgesteld in de aankomstzone. Tussen de verschillende passages van zowel de elite dames, als elite heren kan je daar terecht voor enkele leuke en uitdagende fietsattracties, animatie en goodies!
Meer info over het BK: www.bkgent2019.be

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1574 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5046 (minder dan 37km) of € 1,6204 (37km - 51km) of € 1,7824 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.